Hammingh te koop/te huur

(via RTV Noord):
Bert Lange en Margriet van der Spek stoppen na een kwart eeuw met Café Hammingh aan het Reitdiep in Garnwerd.

Levens ontwarren

De twee zijn enkele jaren geleden gescheiden. Ze kunnen nog goed met elkaar samenwerken, maar zien elkaar zo’n zeventig uur per week in het café. ‘Het is tijd om onze levens te ontwarren’, vertelt Lange.

Garnwerd aan Zee
De aanwezigheid van de horecagelegenheid Garnwerd aan Zee zou niets te maken hebben met de beslissing. Lange: ‘Dat dacht onze makelaar ook, maar hij was positief verrast. In Garnwerd is gewoon ruimte voor twee horecagelegenheden’.

Nog 180 jaar
Met pijn in het hart zetten Lange en Van der Spek het bedrijf te koop. Het pand is niet van hen; dat huren ze van Matthijs van der Ploeg uit Zoutkamp. ‘Wat ons betreft blijft Café Hammingh gewoon bestaan. We hebben vorig jaar het 180-jarig jubileum gevierd en als het aan ons ligt komen er nog 180 jaar bij’, zegt Lange.
Het is niet bekend wat de vraagprijs is van Café Hammingh. ‘Daarvoor moet je bij de makelaar zijn’, lacht Van der Spek.

(via GIC.nl):

Volgens RTV Noord hebben de uitbaters, Bert Lange en Margriet van der Spek, besloten te stoppen met Hammingh.
Het duo is al enkele jaren geleden gescheiden, maar werkt nog wel zo’n zeventig uur per week samen. Tijd om beide levens te ontwarren, vertelt Lange aan RTV Noord.

Niet het einde
Lange en Van der Spek hopen dat hun besluit niet het einde betekent van café Hammingh, dat inmiddels al 180 jaar bestaat.

Het café staat nu te huur voor een bedrag van bijna 4.700 euro per maand.

Reacties zijn gesloten.