Foto-archief en Reünie 20 mei 2017

Op 20 mei staat er een reünie gepland voor de 65-plussers, die een (belangrijk) deel van hun jeugd in Garnwerd hebben doorgebracht. De teller staat inmiddels op 140 deelnemers…… de uiterste inschrijfdatum is 15 april.
Omdat de reünie-commissie de deelnemers graag enthousiasmeert om anekdotes en vooral beeldmateriaal uit de oude doos mee te nemen (of op te sturen), is er op de website van de Stichting Boekeniers Garnwerd een overzicht van de huidige fotoverzameling geplaatst.  http://www.boekeniersgarnwerd.nl/fotoarchief/

De reünisten van 20 mei worden dit weekend ook over deze aanvulling op de website geïnformeerd.

Deze nieuwsbrief is met name bedoeld voor de huidige inwoners van Garnwerd, die niet onder de doelgroep van 20 mei vallen maar wel de nodige betrokkenheid met Garnwerd hebben en wellicht ook over bruikbaar fotomateriaal beschikken. Het nieuw binnengekomen foto-/beeld-materiaal kan vervolgens via de website van de Boekeniers worden gedeeld. Alle foto’s uit de oude doos met een gemeenschappelijk doel  zijn welkom.

Soms zijn we op zoek naar iets specifieks en zetten deze vraag graag bij u uit; bijvoorbeeld:

Zijn er nog foto’s beschikbaar van de lijkkoets met paarden van de fam. Gringhuis ? De fam. Gringhuis verzorgde naast de melkritten naar de fabriek in Winsum ook de uitvaarten. Zijn er nog meer foto’s van de 3e woning van Hanekamp (Burg. Brouwersstraat 34), die bekend stond als de “kazerne” en ook van de vee-schuur van de fam. Rijzinga op de Hanekamp ?

U kunt uw reacties sturen (ook als er onjuistheden bij de foto’s op de website zijn vermeld) naar fokko.leutscher@gmail.com

Momenteel wordt er gewerkt aan een promotiefilmpje over de geschiedenis van Garnwerd, waarvan de première staat gepland op 20 mei; ook is een presentatie in de maak over de “Garnwerders en hun ambachten” (dit naar aanleiding van de 200-ste verjaardag van het “Schoenmakers gedicht”  1817-2017).

Reacties zijn gesloten.