GLOED gaat door met een tweede zonproject

Heb je geen geschikt dak, is er sprake van beschermd dorpsgezicht, vind je zelf zonnepanelen plaatsen te veel gedoe of niet fraai? Meld je dan bij GLOED. Na het eerste zonnedak bij Keizer in Feerwerd start GLOED komende zomer met een tweede collectief zonproject.

Met het project stelt GLOED inwoners van Garnwerd, Aduarderzijl, Feerwerd en omstreken weer in de gelegenheid zelf zonne-energie op te wekken. Woon je binnen een van de volgende postcodegebieden,  9892, 9893, 9951, 9891, 9833 dan kun je deelnemen.

De panelen worden centraal geplaatst op beschikbare bedrijfsdaken. De opbrengst wordt verrekend op je energierekening. Als deelnemer wek je zo zelf zonne-energie op en kun je besparen op je energierekening. Bovendien houdt het project rekening met grondgebruik en landschappelijke inpassing van hernieuwbare energie. We  benutten de daken eerst!! Zo wordt energie steeds meer van ons.

Afgelopen periode is gezocht naar geschikte locaties, financiering en bereidwillige dakeigenaren. Komende periode besteden we aandacht aan het informeren en van deelnemers en daadwerkelijke realisatie. Het is de bedoeling komende zomer de eerste panelen te plaatsen.

GLOED bereidt het project voor in samenwerking met Energie VanOns (www.energie.van.ons.org)  en de Groninger Energiekoepel (www.grek.nl) .

In maart wordt er  een informatieavond gehouden. Het project wordt dan nader toegelicht en er is gelegenheid tot het stellen van vragen.

Heb je belangstelling? Meld je dan aan als geïnteresseerde via gloed@garnwerd.eu of kom langs op de informatieavond op woensdag 18 maart a.s. om 20.00 uur in het ijsbaangebouw van Garnwerd.  Bellen mag ook we zijn te bereiken op 06-36321691 en 06-12604740.

De eerste 120 panelen zijn al gereserveerd!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.