Geslaagde Vrijmarkt voor Oekraïne in Garnwerd!

Afgelopen zaterdag 11 juni was er een gezellige vrijmarkt op het voetbalveldje midden in het dorp. De dorpsvereniging Garnwerd organiseerde deze markt met veel enthousiaste vrijwilligers. Het doel was geld in te zamelen voor de Oekraieners die in Garnwerd en omstreken opgevangen worden.

Het weer zat geweldig mee. De grote tent was opgezet. In de loop van de ochtend kwamen er steeds meer kopers die hun spulletjes klaar zetten voor de verkoop. De koffie werd gezet. Er waren veel soorten zelfgebakken taart. Iedere bezoeker gaf wat hij wilde geven voor de lekkernijen. Even dacht de organisatie dat er meer verkopers dan belangstellenden zouden zijn, maar om half 2 ’s middags kwam de loop er goed in. Er werd veel gekeken, gepast, gezellig gepraat; men ontmoette elkaar. Garnwerders konden kennis maken met Tanya en Denys die nu al enkele maanden in Garnwerd opgevangen worden. Ook Oekraiense mensen die verblijven in dorpen in de omgeving waren aanwezig. Zij genoten van de sfeer en ook van de onderlinge contacten. Tijdens de vrijmarkt was er fijne muziek, gespeeld door VrijJazzie. Voor 5 euro kon je een nummer aanvragen. Dat geld ging ook naar het goede doel.

Het ingezamelde geld gaat niet naar de particulieren die opvangen. Ook niet voor de doorlopende kosten die zij maken, zoals gas, water en licht. Het geld is voor de huidige en toekomstige Oekraieners zelf, om hen te ontlasten in kosten die zij maken. Vooral in het begin, als zij nog geen leefgeld krijgen of nog geen werk hebben. Soms moeten zij hoge kosten maken waarvoor het leefgeld niet toereikend is.

In totaal is er ϵ1095,- opgehaald: hier kunnen wij voorlopig mee vooruit in de opvang! Iedereen heel erg bedankt hiervoor!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.