Geslaagde Avond4Daagse Middag-Humsterland

Afgelopen maandag (20 mei) startte de Avond4daagse Middag-Humsterland met een route van 5 km en een route van 10 km in Ezinge die we nog tegoed hadden omdat vorig jaar de laatste avond werd afgelast door het voorspelde onweer. Dit jaar waren de weergoden ons beter gezind!

Door hoog gras en zelfs dwars door een koeienstal bereikten alle 300 wandelaars de finish. In Garnwerd en Oldehove zat de stemming er goed in; dapper werden smalle bruggetjes getrotseerd, kon men uitrusten in een borgtuin, passeerden we verschillende agrarische bedrijven, ontdekten de wandelaars nieuwe paadjes en werden ze teruggedreven door een boerin toen men massaal het verkeerde weiland in liep. Wat een avontuur!
De laatste avond in Kommerzijl was het Groninger land op z’n mooist: een prachtig avondzon, routes die door boomgaarden, aardappelvelden en langs kronkelend water liepen en één sloot mocht ieder die dat leuk vond zelfs met een slingertouw passeren… Alle lopers werden beloond met een medaille en vaak ook nog met een bloemetje of een ijsje.

De organisatie van Avond4Daagse Middag-Humsterland valt onder Stichting Oranjerun en stelt jaarlijks alternatieve routes samen. Door routes te maken buiten de reguliere wegen verrast dit mooie landschap zelfs haar bewoners

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.