Feestelijke afsluiting lustrum Avond4Daagse Middag-Humsterland (foto’s!)

Met extra uitdagende routes op de laatste avond in Garnwerd is het eerste lustrum van Avond4daagse Middag-Humsterland gister succesvol afgesloten. De organisatie heeft het de lopers niet makkelijke gemaakt. 20160609_190339De 10 km lopers werden met een bus op een verlaten landweggetje gedropt en werden uitgedaagd om de envelop met de route dicht te houden en op hun gevoel terug te lopen. De kortste route was 10 km maar menig loper heeft wat extra kilometers gemaakt. De 5 km lopers kregen een speciaal gemaakte Middag-Humsterland bingokaart mee en moesten door het hoge gras verschillende objecten zoeken om bij terugkomst een welverdiend ijsje in ontvangst te nemen.

Zon, muziek en heel veel kilometers in de benen
Vier zonovergoten avonden had de organisatie van de Avodn4daagse geregeld voor haar eerste lustrum waaraan ruim 400 lopers deelnamen. De eerste twee avonden in Oldehove en Kommerzijl brachten de lopers over boerenerven en mooie ommetjes die menig loper nog nooit eerder ontdekt had. De stemming was opperbest en bij binnenkomst riepen een hoop lopers dat het “een makkie” was. De benen werden op de derde avond in Ezinge al iets zwaarder, maar na een dansje bij het optreden van de popschool bij de start waren de benen weer soepel . De route in Ezinge bracht de lopers onder andere langs een vogelkijkhut waar Foppe Voogd met zijn trompet flink wat energie in de lopers blies. Met verzoeknummers van K3 tot Guus Meeuwis en Ede Staal marcheerde iedereen vrolijk verder.
De laatste avond in Garnwerd was extra uitdagend én leuk. “Dit was de leuke avond ooit!” riep een jongen die bij binnenkomst voor het 5e jaar op rij een 4daagse-medaille in ontvangst kon nemen. Alle 10 km lopers hebben we na de dropping ook weer veilig op het startpunt kunnen ontvangen. Alle 5 km lopers kregen een welverdiend ijsje wanneer ze hun volle bingo-kaart inleverden. Terwijl dj John de sfeer er lekker in hield voor het publiek, stapte de laatste loper om 21.30 uur met luid applaus over de eindstreep.

Blije kinderen en  trotse ouders
“Wat wonen we toch in een prachtig mooie regio” was de reactie van menig loper. Het Middag-Humsterland liet zich van haar mooiste kant zien de afgelopen dagen. Prachtige vergezichten over de dijk, bloeiende bermen en slingerweggetjes door de weilanden. Een groot aantal boeren gooide de hekken van hun weilanden open, lieten de kinderen even bij de koeien kijken en voorzagen de lopers van een bekertje ranja en wat lekkers. Er is volop genoten van de natuur en de gastvrijheid van de Groningers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.