Een vernieuwde Paddepoelsterbrug. Verzoek om een reactie !

Even een berichtje vanuit de belangenvertegenwoordiging Omgevings-commissie Garnwerd, Pieterpad en Gastvrij Middag-Humsterland. De laatste bijeenkomst over de nieuwe Paddepoelsterbrug was erop gericht hoe, a.d.h.v. de laatste “4 brugvarianten” men tot een voorkeurslocatie aan het Van Starkenborgkanaal is gekomen.

Middels bijgevoegde presentatie, waarin diverse afweegkaders zijn opgenomen, blijkt dat de voorlopige keuze is gevallen op voorkeursvariant nummer 1 (de meest westelijke brug).

De presentatie schetst ook een beeld hoe e.e.a. eruit kan gaan zien.
Als reactie op de vraag hoe men zich daar daadwerkelijk een goed beeld bij kan krijgen, zijn er aanvullend 3D-presentaties gepresenteerd.

Om alle belangstellenden daartoe in de gelegenheid te stellen, dit ook als zodanig te ervaren, nodigt de gemeente Groningen eenieder uit om dit op komende donderdag 30 maart (tussen 16.00 en 20.00 uur) bij de inloopbijeenkomst te aanschouwen in Energy Barn (Zernikelaan 17 Groningen).
Tijdens deze inloop is het mogelijk om vanuit alle posities te beleven hoe het eruit gaat zien …. vanuit de lucht, vanaf iedere locatie op de grond, de hellingbanen, bovenop de brug, enz. enz.

Bij deze inloop is er ook de gelegenheid om zijn/haar eigen zienswijze op de voorlopige keuze van de varianten geven. Het is ook mogelijk door dit kenbaar te maken bij : Paddepoelsterbrug@groningen.nl 

In het afweegkader spelen niet alleen de wensen van de bewoners en de gebruikers een rol van belang, maar is het Natuur Netwerk Nederland ook één van de wegingsfactoren.

Maar het blijft altijd van belang om uw reactie te geven, zolang het besluit door de politiek nog niet is genomen; vandaar deze mailing !

Op sheet 12 van de bijgevoegde presentatie is het verschil in afstand t.o.v. de oude brug weergegeven. (route via westelijke variant (1) blijkt ca. 800 meter langer en variant 3b ca. 700 m. langer als voorheen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.