Concert in de kerk 9 juli; Klaas Dijkstra, Ellen Palmen en Kor van Dijk

Deze keer heeft het concert in de reeks orgelconcerten in Garnwerd een iets anders karakter dan gewoonlijk. Nu zal het orgel als begeleidings-instrument vooropstaan. Onze dorpsgenoot Kor van Dijk zal op het orgel Klaas Dijkstra (trompet en Ellen Palmen (mezzosopraan) begeleiden. Het concert begint weer om 16.00 uur en is, zoals we gewend zijn, gratis toegankelijk.

Klaas Dijkstra beleeft veel plezier aan het bespelen van de trompet. Door de jaren heen heeft hij in verschillende orkesten en ensembles opgetreden met zowel klassieke als moderne hedendaagse muziek. Hij speelt nu nog in de oudste fanfare van Nederland. Op dit concert speelt hij – begeleid door het orgel – klassieke werken van Bach, Lindberg, Pasini, Franck en De Haan.

Ellen Palmen zingt in een aantal koren en treedt als solist op. Zij heeft van diverse docenten zangles gehad. Zij houdt zich voornamelijk bezig met klassieke werken en opera en operette.

Tijdens dit concert zingt zij klassieke werken van o.a. Mozart, Franck, Faure, Handel, Bach. Kor van Dijk heeft een aantal studies afgerond aan diverse conservatoria, schoolmuziek in Zwolle, orgel in den Haag, piano in Enschede en keyboard in Groningen. Hij is een veelzijdig musicus en speelt dan ook in diverse kerken en begeleidt koren. Ook valt hij wel in als dirigent bij koren en orkesten. Bij dit concert begeleidt hij de solisten op het historische van Dam-orgel van Garnwerd.
Klaas Dijkstra (rechts) en Kor van Dijk (links, hier op de piano) musiceren in Garnwerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.