Concert: Gries laand in Garnwerd

Op zaterdag 30 november spelen folkgroep Törf en het Orkest van de Egel hun programma ‘Gries Laand’ in de Sint-Ludgerkerk van Garnwerd. Het concert begint om 20.00u en de toegang bedraagt €12,50. Kaarten reserveren kan via 06/30262889

Törf, met zanger Henk Scholte, is een oude bekende in de Grunneger Meziek. Oud, maar ook steeds weer nieuw. De laatste jaren werkt Törf graag rondom thema’s. Zo maakte Törf een programma rond vioolbouwer Reitsma uit Baflo, werd de laatste cd ‘Dichten’ aan Simon van Wattum gewijd. Liedjes en instrumentalen worden in elkaar geweven, de klank is gevarieerd en vaak avontuurlijk.

Het Orkest van de Egel bestaat uit 21 Egels en Egelinnen, die verspreid over Noord Nederland wonen en in Assen bij elkaar komen om te spelen. Veel strijkers, een stevige ritmesectie, mooie blaaslijntjes en gevoelige mandolines. Duidelijke wortels in de traditionele muziek, maar ook steeds op zoek naar nieuwe klanken.

Törf en het Orkest van de Egel maakten samen het programma ‘Gries Laand’. Speelden dit voorjaar in Fransum, Finsterwolde, Assen en Veenhuizen.
In september voor een dol-enthousiaste zaal op het DollArt Festival in Emden. En nu dus op 30 november in Garnwerd. Een ‘Gries Laand Xtra’ deze keer, met zangeres Anisa Jasmo als special guest. Het belooft een groot muziekfeest te worden daar in de mooie Sint-Ludgerkerk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.