“Champagne” voor het dorp met de nieuwe akkers!

** van de commissie Jeugd & MR van de Kromme Akkers **

kaKom ook aanstaande vrijdag 13 maart om 20:00 uur “champagne” drinken op de Kromme Akkers; we vieren dat we groen licht hebben gekregen voor het plan dat aan het schoolbestuur is gepresenteerd, waarmee de toekomst voor onze dorpsschool er meer dan rooskleurig uit ziet! Ook zal op deze avond uitleg worden gegeven over de plannen en de te nemen vervolgstappen, en hoe het dorp daarbij betrokken en actief zal gaan worden. Er staan mooie dingen te gebeuren!

Op woensdag 11 februari heeft de projectgroep haar plan voor het behoud van Obs de Kromme Akkers gepresenteerd aan het schoolbestuur van L&E in Warffum.
In de maanden daarvoor heeft de projectgroep vergaderd, gebrainstormd, gedacht en gezwoegd om tot een goed plan te komen die onze school in Garnwerd bestaansrecht geeft en laat houden.
In het kort komt het erop neer dat er een “gouden driehoek” gevormd wordt waarbij bestuur, dorp/ouders en school goed samenwerken en elkaar versterken. De school –als gebouw- is niet langer alleen een onderwijsinstituut, maar wordt ook een dorpsvoorziening. De exploitatie van het gebouw komt in handen van dorp/ouders. De school zelf zet een onderwijsvernieuwing in, die de school haar eigen identiteit geeft, maar die ook (nog) meer recht doet aan het leerproces van de kinderen en aan de leerkrachten. Het bestuur zorgt voor de bovenschoolse regeldingen en faciliteert zo veel mogelijk samenwerking met andere (kleine) scholen. Met een mooie Prezi presentatie werd die woensdagmiddag het L&E bestuur meegevoerd met de plannen in de hoop om groen licht te krijgen. En dat kregen we!
Met een “Wauw” uit de mond van Mevr. Volp (Bestuurder L&E) kon de vlag al bijna uit. Ze was onder de indruk van het plan, maar vooral ook van de haalbaarheid en realiteitszin en wenste ons veel succes met het uitwerken van de plannen. Nu is er dus werk aan de winkel, want er moet veel gebeuren! Maar dit resultaat is in ieder geval behaald. Dat willen we natuurlijk heel graag samen met iedereen vieren.
Wees daarom allemaal van harte welkom, we zien jullie vrijdag!

Reacties zijn gesloten.