Burgerschouw app

Gemeente_Winsum_logoHoe schoon, heel en veilig is uw woonomgeving? Wilt u voor de gemeente Winsum twee maal per jaar de kwaliteit van de openbare ruimte beoordelen? Lees dan verder het bericht van de gemeente over de burgerschouw app.

Geachte meneer/mevrouw,

De gemeente Winsum wil inwoners graag zoveel mogelijk bij het onderhoud van de eigen woonbuurt betrekken. U weet immers zelf het beste wat er speelt en wat er belangrijk is voor u en de mensen in de buurt.

Wij zijn op zoek naar inwoners, die twee keer per jaar de kwaliteit van de openbare ruimte beoordelen met behulp van de burgerschouw app

Burgerschouw-appMet de burgerschouw app geeft u uw oordeel over de staat van de openbare ruimte in uw eigen buurt. Bijvoorbeeld over groenonderhoud, zwerfvuil, straatverlichting en toegankelijkheid. U kunt aangeven waar het goed gaat en waar het beter kan. Op deze manier wordt voor ons helder of uw beeld hetzelfde is als dat van ons. U vergelijkt aan de hand van onze beeldkwaliteitskaarten. Deze beeldkwaliteitskaarten zijn in de app ingebouwd. U gaat in de maand juni met uw eigen tablet of smartphone op pad om de kwaliteit van de openbare ruimte op een of meerdere schouwroutes te beoordelen. Op een moment dat het u uitkomt. De Burgerschouw app is snel, handig en geschikt voor iedereen, zonder ingewikkelde technische termen en met een simpele bediening. Vooraf kunt u uitleg krijgen in een introductiebijeenkomst.

Wat doen we met uw informatie?

Afhankelijk van de uitkomsten kunnen wij het beheer van de openbare ruimte bijstellen, of we gaan met u in gesprek over mogelijke andere oplossingen. Uw mening wordt ook meegenomen in de rapportage, die aan het eind van het jaar aan de gemeenteraad wordt voorgelegd. De resultaten worden gepubliceerd op www.winsum.nl en via de facebook- en twitteraccounts van de gemeente Winsum.

 Belangstelling?

Wilt  u  meedoen met de buurtschouw in uw eigen leefomgeving? Download dan de burgerschouw app via de Appstore, GooglePlay of Windows Phone Store.

Op maandag 23 mei, aanvang 19.30 uur, organiseren wij in het gemeentehuis een informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u uitleg over het gebruik van de app en kunt u vragen stellen. U kunt zich voor deze bijeenkomst direct aanmelden met het Aanmeldingsformulier informatiebijeenkomst burgerschouw app.

Met vriendelijke groet,

Team Communicatie gemeente Winsum

Reacties zijn gesloten.