Avond4Daagse werd geslaagde Avond3daagse in Middag-Humsterland

Afgelopen maandag (28 mei) startte de Avond4daagse Middag-Humsterland met een tropische avond in Garnwerd. Ruim 300 enthousiaste wandelaars legden 5 of 10 km af over paden, door boerenland en passeerden een boeren erf waar net de koeien gemolken werden en verse melk geproefd kon worden. Dit jaarlijkse evenement dat iedere etappe een andere startlocatie kent – Garnwerd, Oldehove, Kommerzijl, Ezinge – brengt niet alleen veel schoolkinderen in beweging, maar ook een groot aantal volwassen liepen vier afwisselende en avontuurlijke tochten.

Alternatieve routes
De organisatie stelt een alternatieve Avond4Daagse samen. Door routes te maken buiten de reguliere wegen verrast dit mooie landschap zelfs haar bewoners. De routes lopen dan ook niet alleen over verharde wegen maar tevens over boerenerven, dijken, soms door het hoge gras, en dit jaar zelfs dwars door een gemaal!
Na de warme start van het evenement volgden twee avonden in Oldehove en Kommerzijl waarbij de wandelaars precies tussen de onweersbuien door konden lopen. De regenbuien die vielen werden met open armen ontvangen, heerlijke verkoeling. Op donderdag werd de organisatie echter geadviseerd om de slotavond af te gelasten. Deze editie gaat daarmee te boek als de eerste Avond3daagse in Middag-Humsterland. De medailles werden toch uitgedeeld in het dorpshuis van Ezinge. De wandeltocht in Ezinge houden de wandelaars tegoed voor volgend jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.