21 mei: opening reeks orgelconcerten

Net als al vele voorgaande jaren, zullen er ook in 2016 in mei en juni (dit jaar dus niet in april) wekelijks orgelbespelingen in onze dorpskerk georganiseerd worden. Op de zaterdagen van 16.00 uur tot 17.00 uur zal er dan dus orgelmuziek te beluisteren zijn. Omdat de drempel zo laag mogelijk moet zijn, is de toegang gratis.

oHet doel hiervan is om het orgel als veelzijdig muziekinstrument meer onder de muzikale aandacht te brengen. Iedereen kan zo even binnenlopen om te genieten van de veelzijdige orgelklanken.

Meer dan 200 jaar oud orgel
De vele historische orgels in de oude kerken van Groningen verdienen het om meer gehoord te worden. Het meer dan 200 jaar oude orgel van Garnwerd is een mooi voorbeeld van zo’n prachtig orgel. Het is gebouwd in 1809 door orgelbouwer van Dam. Nadat het lange tijd door verwaarlozing onbespeelbaar geworden was, is het in 1985 met veel liefde gerestaureerd door orgelbouwer Mense Ruiter. Sindsdien kunnen de oude klanken weer beluisterd worden.

De organisten zijn veelal mensen uit de omgeving; sommigen zijn organist van beroep, maar er zijn ook muziekstudenten en amateur-liefhebbers die hun muzikale hart aan het orgel verpand hebben.

Het concertschema dat jaar is als volgt:

21 mei Hans Nomen
28 mei Ties Wildeboer
4 jun Albert Viersen
11 jun Rolf Wassens
18 jun Hans Beek
25 jun Lammert Jager

tijd 16.00 – 17.00 uur

Reacties zijn gesloten.