Vorderingen Dorkwerderbrug & filmpje ommetjes

Brugdeel DorkwerderbrugHallo dorpsgenoten,
Even een afbeelding (klik voor vergroting) en wat info over de nieuwe Dorkwerderbrug.
De werkzaamheden bij Dorkwerd vorderen gestaag. De aannemer gaat deze en volgende week verder met het aanbrengen van de fundering voor de wegaansluiting van de brug met de Gaaikemadijk. De contouren van de nieuwe wegaansluiting zijn aan de Noordkant goed te zien. In Zuidbroek bouwt DJK verder aan de staalconstructie van de brug. De brug ligt in de hal volledig klaar om te worden geschilderd. In Dorkwerd gaat DJK de komende weken verder met de voorbereidingen, zodat in maart de contragewichtswielen in het landhoofd kunnen worden gehesen. Waarschijnlijk kunnen we na de plaatsing van het nieuwe brugdeel (medio April) eindelijk weer zonder aanrijdingsschade over het Van Starkenborghkanaal rechtstreeks naar de stad.
Op het internet vond ik een link naar wat filmpjes over diverse ommetjes in de provincie Groningen …..die van Garnwerd-Aduarderzijl komt daarin ook aan bod.
De opzet voor deze samengestelde filmpjes heeft een relatie met een terugkoppeling over de besteding van LEADER-gelden (Europees subsidie-programma m.b.t. leefbaar en economisch vitaal platteland)

gr. Fokko

Reacties zijn gesloten.