Verslag Open Garnwerder RISK-toernooi 2016 + foto’s

Winnaar van het jaarlijks terugkerend RISK-toernooi: Robert Bezema.
Zaterdagavond, 17 december 2016, hadden zich rond 20.00 uur 19 deelnemers verzameld in de bovenzaal van Café Hammingh. Inzet was de eeuwige roem en een kleine herinnering voor de winnaar. Aan het begin van de avond werden nog even de belangrijkste regels doorgenomen en daarna kon er gestart worden.
Binnen 3 kwartier was het Wouter Slangenberg die zich als eerste had verzekerd van een plaats in de volgende ronde. Na iets meer dan een uur speeltijd kwam er een eind aan de eerste ronde. Er gingen 12 personen door naar de halve finale, 4 tafels met 3 spelers.risk

Ook hier zat het tempo er goed in. De winnares van vorig jaar, Trienke Swieringa, was binnen 20 minuten al verzekerd van de finale. Een paar tellen later was ook de 2e finalist bekend: Robert Bezema. Daarna volgden al snel Roland Slangenberg en Mark de Groot (winnaar 2014), het kwartet was compleet.


Even na tienen begon de finale. De “verliezers” gingen oefenen voor volgend jaar of een potje klaverjassen.

De finale was zeker geen gelopen race, er werd fanatiek gestreden maar binnen anderhalf uur was er nog geen winnaar. Waarschijnlijk hadden ze nu nog aan de tafel gezeten maar er moest wel een winnaar komen. Door één van de uitbaters van café Hammingh, Bert Lange, werd een envelop getrokken om te bepalen wie de winnaar zou worden. De gene die de meeste landen en legers had werd tot winnaar uitgeroepen. Dit werd Robert Bezema.

Einduitslag:
1. Robert Bezema
2. Mark de Groot
3. Roland Slangenberg
4. Trienke Swieringa

De foto’s van het toernooi zijn hier te bekijken.

Dit was alweer voor de 8e keer dat het “Open Garnwerder RISK-toernooi” werd georganiseerd. De datum voor de 9e is ook al geprikt: zaterdag 16 december 2017.

Miente Viersen

Reacties zijn gesloten.