Verslag Extra Ledenvergadering Dorpsvereniging Garnwerd

Op 15 september vindt in het ijsbaangebouwtje een extra Algemene Ledenvergadering plaats.

Bij deze vergadering zou het eigenlijk gaan om het voortbestaan van de Dorpsvereniging, omdat er voor twee vacatures in het bestuur geen mensen te vinden waren. In de dagen voorafgaand aan de vergadering lukt het toch om geschikte kandidaten te vinden, waardoor de sfeer bij de vergadering nadat dit is gemeld direct positief is.

Jeroen Rozema, tijdelijk secretaris en dagvoorzitter tijdens de ELV, opent de vergadering met het goede nieuws en beide kandidaten (Jeroen als voorzitter en Auke Bouwman als secretaris) stellen zich kort voor. Tegen hun benoeming is in de zaal geen bezwaar, zodat beiden worden verkozen. Het is de bedoeling dat een deel van de voorzitterstaken zal worden verricht in samenwerking met de secretaris en een nog te benoemen extra bestuurslid. Kandidaten hiervoor kunnen zich opgeven bij het bestuur.

Pieter van Dijk geeft het bestuur wat tips. Hij vertelt over zijn eigen ervaringen als bestuurslid en benadrukt het grote belang van het door het bestuur een beroep kunnen doen op werkgroepen bestaande uit mensen die op een bepaald gebied deskundig zijn. Dit ontlast het bestuur en versnelt de oplossing van problemen en zaken die aandacht nodig hebben.

Suzanne Rohde vertelt over het succes van de inmiddels twee keer gehouden Dorpspraat waarvoor steeds 20 willekeurig gekozen dorpsbewoners worden uitgenodigd om hun wensen en zorgen kenbaar te maken. Rita Hulst, leefbaarheidsadviseur gemeente Westerkwartier, is bij een deel van de vergadering aanwezig en is desgevraagd graag bereid om een gesprek in te plannen om wat er uit deze bijeenkomsten naar voren komt te bespreken.

Ook uit de zaal zijn er vragen voor Rita die verband houden met de openbare ruimte. Zij geeft aan dat vragen over bijvoorbeeld snoeiwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden door de bewoners zelf op de website van de gemeente kunnen worden doorgegeven als Melding Openbare Ruimte. Daarvoor is het bestuur niet verantwoordelijk en hoeft daar dus ook niet op aangesproken te worden, zoals herhaaldelijk is gebeurd. Rita zegt ook toe dat er elke 2 jaar een schouw zal plaatsvinden over het groenbeleid, waarbij de standaardergernissen aan de orde kunnen komen. Ook zijn er vragen over de plannen en realisatie Dorpslokaal en Entree-Zuid. Het voorgestelde plan voor wat betreft het dorpslokaal zal om financiële redenen niet worden gerealiseerd. Er ligt nog steeds een plan voor verbetering van de parkeerplaats Garnwerd Zuid. De daarvoor toegewezen Tennet-gelden zijn onvoldoende en de gemeente is bezig andere subsidiebronnen aan te boren. Er is nog een ton nodig en die aanvraag ligt nu bij financiering via NPG-geld. Het Tennet-geld dat er al is (125.000) is geoormerkt geld, maar er zit wel een termijn tot uiterlijk 2027/2028 aan vast. De DV houdt dit in de gaten.

Voor het onderhoud van de trap bij het dorpsommetje rees het idee om Ernesto te vragen, hij is inmiddels benaderd. Vanuit de rondvraag kwamen er goede tips en opmerkingen. Het bestuur zal extra alert zijn om een accurate terugkoppeling te verzorgen naar het dorp en de commissies. Er zal in een volgende Gört aandacht worden besteed aan een lijst van alle commissies die er zijn met uitleg over hun taken. Het bestuur is nog steeds druk met het onderzoek en regelen voor een mogelijkheid voor een centrale opslag in het dorp van spullen van de jeugdcommissie en de dorpsvereniging. De dorpsagenda zal behalve op de site ook komen te hangen in het kastje tegenover ‘t Woaterbörgje.

De vergadering is in een positieve sfeer verlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.