Uitnodiging Congrestival Winsum vrijdag 17 juni 2016

winsumDorpen in beeld Inwoners voorop

In de gemeente Winsum gebeurt enorm veel op het gebied van inwonersparticipatie. Onze dorpsbelangenverenigingen en inwoners(groepen) zijn erg actief, hebben ook veel ideeën. Zo hebben bijna alle dorpen in Winsum inmiddels een dorpsvisie ontwikkeld of zijn daar druk mee bezig. Inwoners steken daar op vrijwillige basis en belangeloos veel energie en tijd in. En dat mag gezien worden! Daarom organiseert de gemeente Winsum samen met de dorpen op vrijdag 17 juni a.s. het Congrestival Dorpen in beeld inwoners voorop: een congres met een inspirerende en feestelijke tint! En u bent van harte welkom!
Voor wie
Iedereen die zich voor de leefbaarheid van de gemeente Winsum inzet of dit nog meer wil doen; vrijwilligers- en maatschappelijke organisaties, dorps- en buurtverenigingen, ondernemers, enz. En groepen of individuele inwoners van gemeente Winsum: Iedereen die het reilen en zeilen in de gemeente Winsum een warm hart toedraagt! Ook professionele organisaties die direct of indirect met de gemeente samenwerken, zijn van harte uitgenodigd.

Wat gaat er gebeuren
Op 17 juni krijgen actieve inwoners, organisaties en verenigingen een podium om hun activiteiten en plannen te presenteren. Een gastspreker is ook uitgenodigd om samen gedachten over de toekomst van inwonersparticipatie te delen; hoe kunnen we elkaar in de veranderende samenleving nog beter vinden en versterken? Hoe zetten we visie om naar actie? Het Congrestival staat vooral in het teken van ontmoeten, verbinden, delen van ervaringen en het zichtbaar maken wat we samen allemaal doen in onze mooie gemeente!

Waar
In de tent op de parkeerplaats van het gemeentehuis in Winsum, Hoofdstraat W. 70 (toegang via Schilligehamsterweg)

Het programma

14.45 uur
Inloop met koffie en thee
15.00 uur
Aftrap Congrestival door Eelco Eikenaar, gedeputeerde van de Provincie Groningen en Marc Verschuren, wethouder van de gemeente Winsum
15.15-16.00 uur
Frits Roelfsema, toekomstverkenner, geeft een bezielende en inspirerende lezing over onze veranderende samenleving en de omgedraaide rollen van burgers en gemeente.
16.00-16.30 uur   
Interactie
16.30-16.30 uur              
‘Dorpen in Beeld’ en aansluitend een informeel borrelmoment

Avonddeel
17.30-18.30 uur   
Gezellig barbecuebuffet
18.30- 20.30 uur    
Meet & Greet: vraag &aanbodplein, Inspiratiecorner
20.30 uur
Afsluiting

Aanmelden kan tot 5 juni!
Noteert u alvast deze datum in de agenda!?  Aanmelden is mogelijk tot 5 juni, via deze link: http://goo.gl/forms/7iUyXcfZJ5E9vBL43
En kent u iemand die deze uitnodiging ook graag zou ontvangen? Schroom niet om deze uitnodiging dan door te sturen!

Wij ontmoeten u heel graag op vrijdag 17 juni a.s.
Namens het college van burgemeester en wethouders,

Wethouder Marc Verschuren, portefeuillehouder Leefbaarheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.