Trio Reijseger, Fraanje, Sylla in kerk Garnwerd

Zaterdag 26 november vindt het vierde concert plaats in de reeks “Te Gast in Garnwerd presenteert”. Ditmaal is het fameuze trio Reijseger, Fraanje, Sylla te gast in de mooie, sfeervolle 13e eeuwse kerk van Garnwerd. Voorgangers van het trio waren Spinvis, de Amsterdam Klezmer Band en Eric Vloeimans in combinatie met Eric Vaarzon Morel.
img-20141110-wa00001Cellist en componist Ernst Reijseger is een grote naam in de Nederlandse jazz- en geïmproviseerde muziek wereld. Hij speelde met tal van coryfeeën als Derek Bailey en Michael Moore en in allerlei ensembles, waaronder het Amsterdam String Trio en het Theo Loevendie Consort. Reijseger ontving o.a. de Boy Edgar Prijs en de Bird Award. In 2010 nog won hij een Gouden Kalf voor Beste Filmmuziek.
Tegenwoordig treedt Ernst Reijseger vooral op met pianist Harmen Fraanje en de Senegalese vocalist Molla Sylla. Het trio bracht twee albums uit en maakte muziek voor een aantal films van de Duitse regisseur Werner Herzog. In de pers wordt de muziek van het trio “een volmaakte samensmelting van jazz, Afrikaanse en klassieke elementen” genoemd.
Het concert van trio Reijseger, Fraanje, Sylla begint de 26e november om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Kaartjes à € 17,50 moeten gereserveerd worden. Meer info is te vinden op www.tegastingarnwerd.nl

Reacties zijn gesloten.