The Nordanians in Garnwerd ## afgelast

Helaas gaat het concert van The Nordanians op 5 november in de kerk van Garnwerd door bijzondere omstandigheden niet door
——————————————————————————————————————————————————————————–

Wereldjazz; een combi van Indiase raga, rock, funk, wereldmuziek en improvisatie. Vrolijk, aanstekelijk, funky. Gebracht door het Amsterdamse powertrio The Nordanians.
Zondag 5 november staat dit trio in de kerk van Garnwerd als laatste seizoensact in de serie Te Gast in Garnwerd. Na mezzosopraan Karin Strobos, americanaband J.W.Roy en werelddame Nynke Laverman maken The Nordanians de kalender vol.

Het trio bestaat uit Oene van Geel, Mark Tuinstra en Niti Ranjan Biswas, drie gelouterde en veelgeprezen muzikanten. Zo kreeg altviolist Oene van Geel in 2013 de prestigieuze Boy Edgar prijs voor zijn avontuurlijke instelling, improvisatievaardigheden en compositietalenten. Ook de focus van gitarist Mark Tuinstra is breed. Van jazz, vrije improvisatie en pop tot Afrikaanse en Indiase muziek. Tabla-speler Niti Ranjan Biswas tot slot wordt geroemd om zijn vermogen in zijn spel jazz en wereldmuziek op een zeer innovatieve manier op te nemen.
Zo vormen de Nordanians een bijzonder trio; drie muzikanten die perfect in staat zijn om heel strak te begeleiden, maar ook om te soleren en met elkaar te improviseren. En in dit vrolijke geweld worden zij ook nog eens bijgestaan door gastmuzikant Maarten Ornstein op basklarinet.
Het concert, dat georganiseerd wordt door Stichting Te gast in Garnwerd, begint zondag 5 november om 15.30 uur. Meer informatie is te vinden op de website www.tegastingarnwerd.nl

 

Reacties zijn gesloten.