Terugblik carnavalsdisco & pizza’s bakken

De jeugd(activiteitencomissie) had het er maar weer druk mee. We kijken terug op 2 geslaagde activiteiten voor de jongere jeugd. Voor de ‘groten’ staat binnenkort bowlen en lasergamen op het programma, maar daarover later meer. Eerst terugblikken mét foto’s:

Carnavalsdisco
Zaterdagavond 8 maart was het weer tijd voor carnaval in Garnwerd.

Om 19.00 uur kwamen 23 kinderen t/m 8 jaar naar OBS Kromme Akkers om een uurtje helemaal uit hun dak te gaan op de muziek van DJ John Nooren, geholpen door Remco Terpstra. Iedereen was heel mooi verkleed. Het was voor de jury heel moeilijk om iemand uit te kiezen die het mooist verkleed was. Mila Nooren werd uiteindelijk de winnares, zij was verkleed als een aardbei.

Om 20.30 was het de beurt aan de jeugd van 9 t/m 17 jaar. Hier waren 14 kinderen aanwezig. Op muziek van o.a. André Hazes en Snollebollekes ging iedereen op de dansvloer “van links naar rechts”. Ook de polonaise ontbrak deze avond niet. Hier was ook een prijs voor de mooist verklede deelnemer. Ook nu stond de jury voor een lastige keuze. Maarrr … tussen de kinderen liepen 2 oude dametjes met een rollator, met zwaailicht, radio en andere spullen die oude dames wel eens nodig hebben. Bij nader inzien bleken dit Luna en Eline Nooren te zijn. Ook zij kregen een prijsje.

Voor beide groepen was tussen door een bakje chips en iets te drinken. Melanie Nooren hielp mee bij de “catering”.

We kijken weer terug op een geslaagde avond met enthousiaste deelnemers. Alle vrijwilligers: bedankt.


Dinsdag 10 maart 2020, pizza’s bakken

Groot feest voor de jeugd van 3 t/m 7 jaar bij Garnwerd aan Zee.

In samenwerking met Garnwerd aan Zee, Wouter Slootmaker (kok) en de Jeugdactiviteiten commissie werd deze middag georganiseerd waarbij je je eigen pizza gaat maken en op eten.

Wouter had eerder op de dag de saus, het deeg en meerdere ingrediënten die op de pizza kunnen, klaar gemaakt.

Om 15.30 kwamen er 15 kinderen binnen, een hele mooie opkomst. In de zaal lagen kleurplaten, er stonden kannen met ranja en iedereen kreeg een papieren koksmuts. Deze kon versierd worden en je kon er je naam op zetten. Vanaf 16.00 uur gingen de kinderen in groepjes van 3 naar de keuken en kregen hier eerst een korte uitleg. Zo vertelde Wouter o.a. dat bepaalde dingen erg heet kunnen zijn, dat je niet mocht rennen en dat je altijd eerst je handen moet wassen.

Daarna was het tijd om de pizza’s te maken. Geholpen door Janiek (dochter van Wouter) kon iedereen de dingen op de pizza doen die hij/zij zelf lekker vindt. Daarna gingen de pizza’s in de oven en de kinderen weer terug naar de zaal. Iets later werden de eerste pizza’s boven geserveerd en was het tijd voor de volgende groep om naar de keuken te gaan. Aan het eind van de middag kreeg iedereen nog een lekker ijsje.

Garnwerd aan Zee, Frans Nooren en Wouter Slootmaker: bedankt voor deze geslaagde en heel gezellige middag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.