Terugblik 12e editie Open Garnwerder RISK-toernooi.

Na een aantal afzeggingen deden 17 deelnemers zaterdagavond 17 december mee aan het Open Garnwerder RISK-toernooi. Rond 19.45 uur werd iedereen welkom geheten in een in Kerstsferen versierd Garnwerd aan Zee. Voorin werd er romantisch gegeten, candlelight dinner. Achterin kon de strijd beginnen nadat de toernooiregels waren doorgenomen.

De spelers werden verdeeld over 5 tafels, 2 met 4 spelers en 3 met 3. Na bijna 1½ uur gingen 12 spelers door naar de tweede ronde. Gespeeld op 4 tafels met 3 spelers. Was het in de eerste ronde nog even wennen en aftasten, in de tweede ronde werd er fanatiek gestreden om elk stukje grond. Hier komen immers de 4 finalisten uit voort!

Johan Meijaard was de eerste die zich melde voor de finale. Binnen een half uur had hij zijn opdracht, verover 24 gebieden, volbracht. Niet veel later was de 2e finalist bekend, Rudy R. Zijn opdracht was: verover Europa, Australië en een derde continent naar keuze.

Vlak voordat de tijd verstreken was werd het tweetal aangevuld met Margrieta Maatjes, vernietig de rode legers en Maaike Viersen, verover Azië en Zuid Amerika.

In de finale ging het er behoudend aan toe. Spelleider Miente Viersen had al een paar maal gekeken. Er stonden wel heel veel legers klaar maar niemand kwam tot een daadkrachtige aanval. Om 00.25 uur werd het sein gegeven dat het was afgelopen. De waarde van een continent (maal 3) plus het aantal legers, plus het aantal landen gaf hier de doorslag.

Het leverde de volgende uitslag op:

Risk-kampioen 2022: Maaike Viersen
2e plaats: Johan Meijaard
3e plaats: Margrieta Maatjes
4e plaats: Rudy R.

Het was een gezellige en geslaagde avond, op naar volgende jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.