Succesvolle sponsorloop in Garnwerd voor Ronald McDonaldhuis

Nadat een groot aantal Garnwerders intensief meegeleefd hebben met de ingrijpende hartoperatie die de 4-jarige Noud in februari heeft ondergaan in het Wilhelmina kinderziekenhuis in Utrecht, zetten 50 kinderen en een groot aantal vrijwilligers zich afgelopen zaterdag in om geld op te halen voor het Ronald McDonaldhuis waar zijn ouders, zussen en broertje tijdens zijn ziekenhuisopname konden logeren. Er moeten nog een hoop sponsorbedragen binnenkomen, maar de tussenstand is nu al ruim € 2000,-.

Noud gaf zelf het startschot en in drie groepen liepen de deelnemende kinderen in 12 minuten zoveel mogelijk rondjes van ca 200 meter. Ze werden per ronde gesponsord door dorpsgenoten, familie en vrienden. Wat de actie totaal heeft opgeleverd is op dit moment nog niet bekend maar de tussenstand staat op ruim 2000 euro…
Nadat de sportieve prestaties geleverd waren, kregen de kinderen een welverdiend ijsje en konden ze op adem komen in het springkussen.

Het initiatief voor de sponsorloop kwam van Noud zijn broer, Stef (6 jaar). Hij wilde heel graag een actie opstarten om zo op zijn manier iets te kunnen doen voor zijn broertje en voor andere kinderen. Een goede vriendin van Noud zijn ouders fietst in juni de HomeRide (een wielerevenement van 24 uur waarbij 500 kilometer wordt afgelegd over een -hoe symbolisch!- hartvormige parcours om Utrecht). De sponsorloop in Garnwerd werd daarom omgedoopt tot de Kidsrun4Homeride. De opbrengst van beide evenementen komt ten goede aan de Ronald McDonald huizen die letterlijk de afstand verkleinen tussen ernstig zieke kinderen en hun familie.

Voor meer info of sponsoring: www.homeride.nl https://www.homeride.nl/nl/acties/kidsrun4homeride

Reacties zijn gesloten.