Subsidie beschikbaar voor culturele instellingen en vrijwilligersorganisaties jeugd Westerkwartier

(via gem. Westerkwartier)

De coronamaatregelen hebben nog steeds grote impact op onze samenleving en organisaties. De gemeente Westerkwartier vindt het erg belangrijk dat maatschappelijke organisaties en verenigingen blijven bestaan en daarmee de leefbaarheid in de dorpen. We hebben daarom twee subsidieregelingen gemaakt: een subsidieregeling voor culturele instellingen en een subsidieregeling voor de vrijwilligersorganisaties jeugd.

Wethouders Elly Pastoor en Hielke Westra: “Hopelijk gaan we nu een periode in waar cultuur en jeugdactiviteiten weer ruimte krijgen. We beseffen dat verenigingen en stichtingen in een zware tijd zitten, maar we merken dat ze ook graag weer aan de slag willen met mooie en goede dingen. Daarom stellen we geld beschikbaar voor een bijdrage in het tekort aan inkomsten van het afgelopen jaar en een bijdrage voor een mooie nieuwe start.”

Hoe kan ik subsidie aan vragen?

Aanvragen van een subsidie als bijdrage voor het tekort aan inkomsten kan via www.westerkwartier.nl/tcj. De aanvraag voor een subsidie voor een nieuwe start kan via www.westerkwartier.nl/impuls. Op de website staat ook welke voorwaarden gelden en wat u moet aanleveren bij de aanvraag.

Waar kunnen culturele instellingen subsidie voor krijgen?

Culturele instellingen komen in aanmerking voor de volgende tegemoetkomingen:

  • Zang en toneel/theaterverenigingen kunnen € 300 krijgen.
  • Muziekverenigingen, musea, muziekevenementen en concertenreeksen kunnen maximaal € 2.500 krijgen.

Daarnaast kunnen instellingen een aanvraag van maximaal € 5.000 doen voor activiteiten die passen binnen de speerpunten van cultuur.

Waar kunnen vrijwilligersorganisaties jeugd subsidie voor krijgen?

Scoutingverenigingen, speeltuinverenigingen, dierenweides/kinderboerderijen, jeugd- en jongerenwerk of spelweken kunnen maximaal € 1.000 tegemoetkoming krijgen. Daarnaast kunnen organisaties een aanvraag doen van maximaal € 1.000 voor het organiseren van jeugdactiviteiten met als voorwaarde dat de activiteit bijdraagt aan het mentaal en/of fysiek welzijn van de jeugd.

Advies over ondersteuning nodig?

Naast deze subsidieregelingen kunnen maatschappelijke organisaties ook bij gemeente terecht voor individueel advies over ondersteuning. Hiervoor kunt u contact opnemen met uw vaste contactpersoon bij de gemeente of mailen naar maatwerkcorona@westerkwartier.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.