Programma Garnwerd Grandioos 2022

woensdag 6 juli t/m zondag 10 juli

Na twee zomers is het dan eindelijk weer feest in Garnwerd. Garnwerd Grandioos gaat door! De voorbereidingen voor het dorpsfeest zijn begin dit jaar al gestart. De tentcommissie heeft veel werk verzet om een mooi programma te maken. Iedereen is van harte welkom is. Voor een aantal activiteiten is aanmelden vooraf verplicht. Welke activiteiten dat zijn en hoe u zich kan aanmelden, leest u in het programma.

Er kan tussentijds iets wijzigen in het programma, de meest actuele informatie is te vinden op www.garnwerdgrandioos.nl.

Woensdag 6 juli

19.30 uur Musical

Garnwerd Grandioos begint al een aantal jaren met een musical van de leerlingen van de basisschool de Kromme Akkers. Dit jaar is het de musical De tent op zijn kop over de Spaanse camping van Carlos Olé en zijn vrouw Marloes. De zaken gaan niet zo goed, totdat een bus vol vakantiegangers een klapband krijgt pal voor de camping. De bus is op weg naar het resort van Carlos’ broer. Dat brengt Carlos op een idee, dat zijn camping kan redden. Bent u ook al nieuwsgierig hoe het afloopt met de camping? Kom dan kijken naar de musical! Iedereen is van harte welkom in de feesttent.


Donderdag 7 juli

15.30 uur Kermis

De kermis wordt geopend door clown Joepie.

19.15 uur Spelletjesavond

Iedereen die van darten, klaverjassen of sjoelen houdt, is welkom in de tent. Met een inleg van slechts € 5,- maak je kans op mooie prijzen. Opgave is alleen voor het darten verplicht. Je kan bellen naar Derk Maatjes, telefoonnummer 06-12604740. Of je opgeven via de site www.garnwerdgrandioos.nl.

Je kan je vanaf 19.15 uur komen inschrijven. De wedstrijden beginnen om 20.00 uur.


Vrijdag 8 juli

19.00 uur Muziekbingo

Voor de jeugd is er een muziekbingo met de vertrouwde gezichten van de jeugdactiviteiten-commissie: Linda achter de Bingomolen, Arie bij de muziek en Miente als spreekstalmeester. Iedereen is welkom. Je hoeft je niet aan te melden.

Er zijn speciale bingokaarten gemaakt voor deze avond. De getallen staan kriskras op de kaart, dus geen B 8 of N 35. Ook staan er namen van een artiest en/of titel van een liedje op. Zodra je een getal, artiest of titel van een liedje hoort, kras je dit aan op je bingokaart. Kortom, gewoon bingo maar net even anders.

20.15 uur 3e editie Garnwerder Tentquiz
Denk je dat jij en je teamgenoten voldoende algemene kennis hebben en alles weten van film, muziek, BN’ers enz. enz. Of wil je gewoon een gezellige avond met veel lol en plezier? Geef je dan vooral op!

Elk team kan zich aanmelden via tentquiz2022@hotmail.com. Een team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 8 personen. Het team dat zich het mooiste heeft uitgedost, kan bonuspunten verdienen in de quiz. Dus bedenk als team een thema en trek daarbij je mooiste outfits aan voor extra punten!


Zaterdag 9 juli

12.00 uur Braderie

Vanaf 12.00 uur tot 17.00 uur is er als vanouds de braderie in de straten van Garnwerd.

De nieuwe braderiecommissie is enthousiast aan de slag gegaan om voor een braderie met een gevarieerd aanbod te zorgen. En dat is gelukt! Er zijn circa 60 standhouders. Het is een mix van kramen die er al jaren zijn en een groot aantal nieuwe kramen. Het aanbod is erg gevarieerd: kleding, speelgoed, haakartikelen, bloemen, woonaccessoires, dierbenodigdheden, antiek en brocante, tapparfum, leuke gadgets, verzorgingsproducten en een rijk assortiment aan foodware.

En er is nog meer te beleven op de braderie. Zo is er een accordeonorkest, waarin de moeder van één van de commissiedames speelt, en dat doen zij geheel vrijblijvend. Wat fantastisch is! Er is een kleedjesmarkt voor de kinderen van de basisschool de Kromme Akkers op het schoolplein. Wel graag je van te voren aanmelden via braderiegarnwerd@gmail.com.

En geen braderie zonder de Garnwerder Free Bikers. De Free Bikers bieden ritjes aan op een trike of een motor met zijspan voor het goede doel.

Meer vertier op de braderie is welkom, vooral voor de kinderen. Als u een idee heeft, laat het ons weten. Stuur een mail aan braderiegarnwerd@gmail.com.

Via de facebookpagina Braderie Garnwerd zijn de laatste nieuwtjes en de acties te volgen. Dus: ‘like’ de pagina.

19.00 uur Ballonvaart en Ultralight vliegen

Voordat het ’s avonds tijd is voor de band in de feesttent, kan er meegevaren worden met een luchtballon en gevlogen worden in een trike-vliegtuigje. De luchtballon of –ballonnen moeten gereserveerd worden, daarom zijn er deelnemers nodig. De kosten zijn € 145,- per persoon. Meer informatie over de ballonvaart en/of het aanmelden, bel met Peter Nooren, telnr. 06 – 53360078.

Voor het meevliegen in een trike-vliegtuigje kan je je op de avond zelf opgeven. De kosten zijn € 55. Bij een te harde wind wordt er niet gevlogen.

22.00 uur Coverband Lead

Dit jaar is de feestband Lead geboekt. Je kan zo de tent binnenlopen en genieten, de entree is gratis. Deze coverband bestaat uit vijf heren en een dame en heeft maar één doel: Feest! Wanneer deze band het podium betreedt, is er geen houden meer aan. Je hoort de ene hit na de andere en stil staan is niet meer mogelijk. Dus dat beloofd een prachtige avond te worden.


Zondag 10 juli

12.30 uur Braggeltocht

Alweer de 10e editie van de Braggeltocht. Het maximum aantal deelnemers is 1000. Binnen een paar dagen waren alle kaarten verkocht. Er is een nieuw parcours en er zijn nieuwe hindernissen. Voor de deelnemers die al vaker mee hebben gedaan is het dus net zo nieuw als voor de nieuwe braggelaars. Als je niet meer mee kunt (of wilt) doen, is het erg leuk om te komen kijken. Tijdens de tocht zorgt onder andere een dweilorkest voor de nodige sfeer.

De tocht start om 14.30 uur.

20.00 uur Hollandse muziekavond

Garnwerd Grandioos wordt afgesloten met een vrolijke Hollandse muziekavond met veel verschillende artiesten. Iedereen is van harte welkom, de entree is gratis.

Er treden twee oude bekenden op, Marco de Hollander en Orlando Uitenwerf. Orlando was er de laatste editie in 2019 ook. Hij wordt ook Zwarte Jannes genoemd, een volkszanger, die geïnspireerd wordt door zijn Drentse voorbeeld. Marco de Hollander trad in 2018 al eens op. Met een mix van eigen hits en de grootste Hollandse meezingers zet Marco het publiek op zijn kop. Melissa Smilda is voor het eerst bij Garnwerd Grandioos. Ze is van jongs af aan al dol op het Hollandse repertoire. Na een optreden op een Piratenfeest in Peize had Melissa de smaak te pakken en volgden vele optredens. Ben jij ook zo benieuwd naar Melissa?

En dit jaar is Henk Wijngaard er. Wie kent hem niet met zijn grote hit ‘Met de vlam in de pijp’.

Om 24.00 uur zit Garnwerd Grandioos 2022 er dan op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.