Orgelconcert Jan van der Wal


10 juni zal Jan van der Wal een orgelconcert geven op het historische van Dam-orgel in het kerkje van Garnwerd. Jan is één van de nieuwe jonge organisten die dit jaar voor het eerst meespelen in de concertreeks op de zaterdagmiddagen in juni en juli.

Jan van de Wal, geboren in 2000 in Ten Boer, is in het dagelijks leven hovenier, waarvoor hij een opleiding volgde op het AOC Terra in Groningen. De passie voor orgelmuziek zat er al van kinds af aan in. Jan was altijd groot fan van zijn favoriete organist Martin Mans. Inmiddels begeleidt hij regelmatig kerkdiensten, en dat doet hij met veel plezier. Jan improviseert graag over het geestelijk lied, of gebruikt bladmuziek van Martin Mans. Voor de koralen die hij speelt gebruikt hij een speciale begeleidingsbundel. De woorden van een lied zijn het uitgangspunt van een improvisatie en voor het begeleiden. Mocht het lied of de psalm een gebed zijn, dan speelt hij heel ingetogen en rustig. Maar als een lied of een psalm een loflied is dan is dat in zijn orgelspel zeker terug te horen: dan gaan letterlijk en figuurlijk alle registers open. Als Jan zelf de liederen of psalmen mag uitkiezen dan gaat hij op zoek naar afwisseling in gebed en loflied. Zo maakt hij een mooi en gevarieerd programma.

Het middagconcert van 10 juni is weer een inloopconcert, dus met een ongedwongen sfeer en gratis toegankelijk. Tijd: 4 uur tot 5 uur. Tijdens dit concert zal Jan verschillende liederen voor u spelen.

Het orgel van Garnwerd met de drie karakteristieke beelden in basreliëf “geloof, hoop en liefde”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.