Oproep tekenen petitie tegen fracken

10930178_849524161750194_4209820876583083221_nIngezonden bericht

Geachte Garnwerders,
Het zal jullie waarschijnlijk niet zijn ontgaan: het is onrustig onder onze voeten, er wordt gewroet in onze klei, op zoek naar nóg meer gas. De indirecte gevolgen van de boringen in het grote veld onder oost-Groningen waren al merkbaar: menig Garnwerder heeft te maken met schade, de NAM is – as we speak – aan het inspecteren op de Kromme Akkers (waar ook meters zullen worden geplaatst), in Sauwerd werd een huis onbewoonbaar verklaard. Kortom, de gaswinningsproblematiek komt steeds dichterbij.
Reden te meer om ons zorgen te maken over de velden ten westen van ons dorp, en bijbehorende fracking techniek die op korte termijn (waarschijnlijk 19 oktober) zal worden toegepast.

Wat gaat deze techniek waar weinig onderzoek naar is gedaan voor ons betekenen – bovenop alles wat er al aan onrust is in de grond? Wij maken ons daar zorgen over.. en met ons de gemeente Winsum, De Marne en Zuidhorn. Ook heeft de provincie zich inmiddels in de discussie gemengd, en zijn er vorige week Kamervragen gesteld. Kamp geeft vooralsnog niet thuis…

Kunnen we dan niets doen? Jawel. Een hoop herrie maken. Gisteren met succes; onder andere RTVNoord deed verslag, en zelfs radio 1 had vanochtend een item. Daarnaast heeft Onzeklei een petitie in het leven geroepen met als doel héél veel handtekeningen te verzamelen tegen het fracken in ons Middag-Humsterland, en fracken in het algemeen.

We vragen alle Garnwerders dit ook te tekenen, en nóg mooier, ook anderen te vragen dit te doen.

Help mee te voorkomen dat onzeklei onder onze voeten wegzakt en volgespoten wordt met troep. Teken de petitie. Bedankt!

Reacties zijn gesloten.