Nynke Laverman in Kerk Garnwerd

De Friese zangeres Nynke Laverman geeft op zondag 1 oktober een concert in de 13e eeuwse Ludgerkerk van Garnwerd. Het concert wordt georganiseerd door de Stichting Te gast in Garnwerd.

Nynke Laverman is een veelzijdige vrouw. Zangeres, actrice, schrijfster, stemkunstenares. In 2003 liet ze Nederland kennismaken met de ‘Friese fado’ op het album Sielesâlt. Voor deze gouden plaat ontving ze ook de literaire Piter Jelles Prijs, voor de Friese vertalingen die ze maakte van de gedichten van Slauerhoff. Met elk nieuw album nadien zocht ze muzikale vernieuwing en verdieping, met de Friese taal als constante factor. Ze liet zich inspireren door verschillende landen en culturen, waaronder Mexico, Spanje en Mongolië. In dit laatste land verbleef ze een maand bij een nomadenfamilie op de steppe, wat resulteerde in het album Nomade (2012). In 2013 volgde het album “Alter”, opgenomen in Spanje en voorzien van een flinke flamenco-toets. Met deze plaat zette ze de stap naar de internationale podia. In 2016 presenteerde Nynke Laverman haar laatste album “Wachter” op het Oeral festival. Een muzikale ode aan de kunst van het wachten, met bijzondere Friese teksten en een centrale rol voor de cello. Vanaf het najaar 2016 toert ze door het land.

Het concert in Garnwerd kent een bijzondere bezetting. Naast Nynke Laverman staat namelijk Sytze Pruiksma op het podium. Niet alleen in het dagelijkse leven de partner van Laverman, maar als muzikant een soort eenmansorkest die zich omringt met een zeer bijzonder instrumentarium. Van marimba tot dulcimer, van Noardske balke tot vogelfluit; het wordt allemaal gebruikt tijdens het concert in Garnwerd.

De aanvang op zondag 1 oktober is om 15.00 uur. De kerk is open om 14.30 uur. Meer info, o.a. over prijzen en reserveren, op www.tegastingarnwerd.nl

 

 

 

Reacties zijn gesloten.