Nieuwe subsidieregeling voor kunst, cultuur, sport, welzijn, gezondheid en onderwijs

In de gemeente Westerkwartier zijn veel verenigingen en stichtingen actief op gebied van amateurkunst, cultuur, sport, welzijn, gezondheid en onderwijs. Naast de reguliere activiteiten zoals de sporttraining, de ouderensoos of de muziekrepetitie, zijn er ook veel éénmalige activiteiten die zij organiseren. Hiervoor kunnen stichtingen en verenigingen vanaf 1 januari 2021 een subsidie bij de gemeente aanvragen.

Harmonisatie
In de afgelopen twee jaar golden voor deze activiteiten de subsidieregels van de voormalige gemeenten. Dit zorgde voor veel ongelijkheid en mede daarom heeft er afgelopen jaar een harmonisatietraject plaatsgevonden. 

Input inwoners
Via een enquête en diverse bijeenkomsten in 2020 hebben verenigingen en stichtingen hun input kunnen leveren voor een nieuw subsidiebeleid. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe subsidieregeling die met ingang van 1 januari 2021 in werking is getreden. Onder deze subsidieregeling vallen subsidies voor éénmalige en jaarlijkse terugkerende activiteiten op het gebied van kunst en cultuur, sport, welzijn, gezondheid en onderwijs.

Subsidieregeling
De nieuwe subsidieregeling is te vinden op de gemeentelijke website. Hier is ook het digitale aanvraagformulier voor de subsidies te vinden. Voor vragen kunnen inwoners contact opnemen met de medewerkers Subsidieverlening via 14 0594 of een mail sturen naar subsidies@westerkwartier.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.