(Nieuwe) pleisterplaatsen in de buurt van Garnwerd!

Het is druk in ons dorp deze zomer: veel mensen vieren vakantie in eigen land en Noord-Groningen is daarbij populair.

Ook veel Garnwerders blijven deze zomermaanden in het dorp en maken wandelingen en fietstochtjes in de omgeving. En het Reitdiepveer vaart weer, waardoor leuke rondjes te maken zijn.

Naast de bekende horecavoorzieningen: Bij Hammingh, Garnwerd aan Zee, ’t Woaterbörgje, het kerkje van Wetsinge, café De Brug en Museum Wierdenland in Ezinge zijn er (alleen deze zomer) twee nieuwe plekken in de buurt bijgekomen waar je iets kunt eten en drinken:

  • Foodtruck ‘Heet brood’ op Camping Reitdiep (bij de brug Roodehaan): koffie/taart, bier, hapjes, 3 gangendiners op inschrijving. Soms zijn er live optredens en Tai Chi workshops door campinggasten. Ze zijn open van donderdag tot en met zondag, van 11.00- plm. 21.00 uur ’s avonds. Voor het actuele menu, het programma en reserveringen zie www.facebook.com/heetbrood en www.instagram.com/heetbrood
  • De Allersmaborg in Ezinge: daar kan je op het terras of in het Koetshuis terecht voor koffie/thee/taart, een tosti, bier, wijn, ijs en bitterballen, van vrijdag tot en met zondag, 10.30-17.30 uur. Een prachtig en rustig plekje voor rustzoekers!
    Na 21 augustus zijn terras en Koetshuis alleen open op zaterdag en zondag, tm de open monumentendagen (12-13 september).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.