Nieuwe app vertelt het verhaal van de Wadden, te beginnen met Garnwerd

(via RTVNoord) Toeristen in de Wadden kunnen vanaf dinsdag via de nieuwe app ‘Waddenland Routeland’ meer informatie krijgen over het gebied waar ze lopen.

De nieuw uitgebrachte app herkent waar je bent op een bepaalde route en vertelt je op die manier over de plek waar je dan bent.

Tien thema’s

De app moet in de komende tien maanden tien verschillende thema’s laten zien. Te beginnen met een route van Garnwerd naar Sauwerd, via Klein en Groot Wetsinge weer terug naar Garnwerd.

Zodra je de app opent, in Garnwerd, verschijnt er direct een legende over Garnwerd. Door middel van film, muziek en geluid wordt je daarna door de route geleid.

Kijkje in de tuinen

In juni verschijnt het tweede thema; tuinen. Volgens Rense Kalsbeek van Stichting Promotie Waddenland komt er een route langs de ’tuinpracht in Waddenland’. Voor fietsers moet de app ook gaan werken, alleen komt de informatie dan binnen op centrale punten op de route.

Kaarten blijven

Volgens Kalsbeek verdwijnen de ouderwetse kaarten nog niet. ‘Veel mensen willen nog wel een kaart onder de arm hebben tijdens het lopen, dus verschijnt deze route nog wel op papier. Maar juist de app wijst je waar je moet kijken.’

Eerder dit jaar werd voor de promotie van de Wadden ook al een website uitgebracht. Uit cijfers is duidelijk dat Groningen bij toeristen al jaren de minst populaire provincie van Nederland is.

De app is te downloaden voor iOS (iPhone) en Android (zoals Samsung, Huawei en meer).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.