N361 tussen Adorp en Winsum vanaf juli zes weken gesloten

(via RTV Noord) Mede omdat Sauwerd flink op de schop gaat, is de N361 tussen Adorp en Winsum vanaf volgende maand zes weken lang gesloten voor doorgaand verkeer. Bestemmingsverkeer en fietsers kunnen wel langs de werkzaamheden.

De weg en de fietspaden worden voorzien van nieuw asfalt en er worden enkele kruisingen aangepast. De dorpskern van Sauwerd wordt daarnaast zo ingericht dat verkeer wordt ontmoedigd om hard door het dorp te rijden.

Van 6 juli tot 16 augustus

De werkzaamheden aan de N361 starten op maandag 6 juli (06.00 uur) en duren tot en met zondag 16 augustus (17.00 uur). Het onderhoud aan de wegen wordt in twee fases gedaan, zodat inwoners van Sauwerd het dorp nog goed in en uit kunnen.

Tijdens de stremming wordt het verkeer omgeleid. De extra reistijd vanuit Stad naar Lauwersoog via de aangegeven omleidingsroute is gedurende deze zes weken ongeveer acht minuten. Aanwonenden kunnen bij hun woning komen.

Gevolgen voor fietsers en bussen

Fietsers kunnen tijdens de wegwerkzaamheden over de afgezette N361 fietsen en ter hoogte van de Wetsinges een omleiding volgen. Zo wordt voorkomen dat fietsers uit beide richtingen tegelijk gebruik moeten maken van het fietspad.

De stremming van de N361 geldt ook voor bussen. De lijnen 65 en 163 stoppen zes weken lang niet in Sauwerd en Adorp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.