Met hulp van opa’s en oma’s een mooi boekenweekprogramma op OBS de Kromme Akkers

** van onze verslaggever **
Op donderdag 13 oktober werd de Kinderboekenweek op OBS de Kromme Akkers afgesloten met een 2e hands kinderboekenmarkt. Alle kinderen van groep 6 t/m 8 mochten boeken uit hun eigen boekenkast verkopen aan de kinderen uit groep 1 t/m 5 en andere dorpsgenoten die even kwamen neuzen tussen de boeken.0014
Het thema van de Kinderboekenweek 2016 was ‘voor altijd jong’. De Kromme Akkers nodigde daarom grootouders uit om voor te lezen in de klassen; alle kinderen, van groep 1 t/m groep 8, vonden het heerlijk om voorgelezen te worden! In de kleuterklas maakten alle kinderen onder begeleiding van een aantal oma’s en een medewerker van bibliotheek Winsum hun eigen boek. Er werden super fantasierijke en spannende boeken gemaakt. Hoogtepunt van de Kinderboekenweek was de voorleeswedstrijd.

Aan het begin van de week werden er voorrondes op school gehouden. Vijftien kinderen lazen een stukje voor uit een zelfgekozen boek. De drie winnaars gingen door naar de finale die later in de week in de kerk van Garnwerd plaatsvond. Op een grote voorleestroon streden Stefan, Linde en Jack om de titel voorleeskampioen 2016. De jury, bestaande uit dorpsgenoten Emmeke, Hein en Lambertus, vond unaniem dat Jack de absolute voorleeskampioen was. Hij mag de school vertegenwoordigen bij de regionale voorleeswedstrijd!

Reacties zijn gesloten.