Internationale deelname bij de 11e editie van het Open Garnwerder RISK-toernooi.

29 Deelnemers kwamen zaterdagavond 28 december naar Garnwerd aan Zee om mee te doen aan het Open Garnwerder RISK-toernooi. 3 deelnemers kwamen uit Londen die, i.v.m. de Kerstdagen, op familiebezoek waren in Ezinge.

Om 19.45 uur werden er in een gezellige sfeervolle zaal de toernooiregels nog even doorgenomen en daarna kon de strijd losbarsten. Verdeeld over 8 tafels, 5 met 4 en 3 met 3 deelnemers begon de eerste ronde. De nummers 1 en 2 van iedere tafel gingen door naar de volgende ronde. Binnen een uur hadden Axel Jellema en Marcel Stoepker hun opdracht voltooid en konden zich opmaken voor de tweede ronde.

Organisator Miente Viersen maakte na ruim een uur een einde aan de eerste ronde. Omdat er verder nog niemand zijn opdracht had voltooid, werd het aantal landen en daarbij 5 X het aantal continenten bij elkaar opgeteld. Zo gingen er 16 spelers door naar de volgende ronde.

Garnwerd aan Zee liet goed gevulde schalen met bittergarnituur rondgaan. Lekker hoorrr!

Na ongeveer een half uur spelen had Marcel Stoepker zich verzekerd van een plaats in de finale. Binnen “no time” had hij de groene legers van het bord geveegd.

Ook nu moest na ruim een uur spelen het lot bepalen wie er nog meer door gingen naar de finale. Deze keer werd dat bepaald door het optellen van 5 X het aantal continenten en 3 X het aantal “territoria” kaarten.

De 4 finalisten, Marcel Stoepker, Aly Swieringa, Albert Viersen (winnaar 2018) en Derk Maatjes wilden niet voor elkaar onder doen. Zeer behoedzaam werden de strategische plannen uitgevoerd. Om 23.55 uur werd echter het sein gegeven dat de finale was afgelopen. Het aantal landen plus de waarde van de nog in te leveren kaartjes gaf de doorslag.

RISK-kampioen 2019: Derk Maatjes

Einduitslag

1. Derk Maatjes

2. Aly Swieringa

3. Albert Viersen

4. Marcel Stoepker

Na de prijsuitreiking kwam er een officieel einde aan een gezellige avond.

Tot RISK in 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.