Het nieuwe seizoen “Walking Football” iets voor jou?

Het nieuwe seizoen 2019-2020 begint weer.

Eind vorig jaar zijn de vv OKVC en de vv Ezinge een samenwerkingsverband aangegaan om walking football te promoten en op te starten. Een achttien-tal ( onder de naam “Jong Grijs”) maakt inmiddels wekelijks met veel plezier gebruik van deze mogelijkheid. Maar er is ruimte voor nog meer deelnemers (zowel mannen als vrouwen).
Lees onderstaande informatie en kom kijken, doe mee of meld je aan.

Wat is walking football
Walking football is een uit Engeland overgewaaide langzame variant van voetbal bedoeld voor 60-plussers(zowel mannen als vrouwen). Lichamelijk contact, het maken van slidings, rennen en sprinten is verboden. Dit om blessures te voorkomen.
De bal mag niet boven heuphoogte komen. Er wordt op een aangepast veld met kleine doeltjes zonder keeper gespeeld.
De training bestaat uit een warming up en daarna afgesloten door een partijtje.

Sociaal aspect
Een middag begint met koffie en wordt afgesloten met een drankje en het bespreken van de laatste nieuwtjes. Gezellig samen zijn en het werken aan een goede conditie gaan hierbij hand in hand.

Doelgroep
Het belangrijkste doel is om mannen en vrouwen van 60 jaar (mag ook iets jonger zijn) bij elkaar te brengen, ze via walking football aan het sporten en bewegen te krijgen en gezondheidsonderwerpen (mentaal en fysiek)bespreekbaar te maken. Deelnemers worden actiever, hun leefstijl verbetert en hun gezondheid neemt toe.

Deelname
Met walking football krijgen oud-voetballers/-voetbalsters die wegens fysieke beperkingen niet meer kunnen deelnemen aan het traditionele voetbal weer een kans om een balletje te trappen.
Maar ook de 60-plussers die nooit aan voetbal hebben gedaan zijn van harte welkom.

De accommodatie
Het walking football vindt plaats op vrijdagmiddag en begint 14.30 uur.

Er wordt per twee weken afwisselend gevoetbald op de velden van de vv OKVC en van de vv Ezinge in Feerwerd, waar ook de mogelijkheid is om vooraf met fitness apparaten bezig te zijn.
Indien het veld is afgekeurd wordt er eveneens op de vrijdagmiddag en op hetzelfde tijdstip uitgeweken naar de sporthal “De Kooi” in Oldehove.

Informatie en opgave
Menno Groeneveld tel. 06-55871752

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.