Hammingh maakt doorstart

(via RTVNoord) Café Hammingh in Garnwerd wordt vanaf 1 maart overgenomen door Wicher Werk en Sigrid Heeres, onder andere bekend van Het Schathuys bij Borg Verhildersum.

De nieuwe eigenaren zeggen op zoek te zijn naar ‘een nieuwe uitdaging’ en deze in het failliete Café Hammingh te hebben gevonden. De werkzaamheden in Het Schathuys zijn ze aan het afbouwen.

De bekende horecazaak in Garnwerd werd halverwege januari failliet verklaard. Exploitant Sander Vrieling gaf aan dat een verkeerd gekozen managementstructuur de oorzaak was.

Volgens curator Wim Entzinger werden er gesprekken gevoerd met meerdere overnamekandidaten.

Werk en Heeres nemen personeel vanuit Leens mee naar Garnwerd en zijn nog in gesprek met de oude personeelsleden van Hammingh.

Tien personeelsleden kwamen na het faillissement thuis te zitten, waarvan een paar inmiddels nieuw werk hebben.

De planning is dat 2 maart de deuren in Garnwerd weer opengaan. Op dit moment wordt er ‘druk geklust’.


Café Hammingh blijft volgens de nieuwe eigenaren Café Hammingh. Wicher Werk en Sigrid Heeres zijn druk aan het verven en daar blijft het bij.

De nieuwe eigenaren van het café behouden de oude meubilair en zijn van plan om het café in de oude staat te herstellen.

Volgens Sigrid Heeres moet je Café Hammingh niet veranderen: ‘Het is een prachtige plek met mooie historie, veel gezelligheid en reuring.’

De enige verandering die er staat te gebeuren is dat er ’s avonds gegeten kan worden in de stijl zoals de mensen gewend zijn van Wicher Werk bij Het Schathuys bij Borg Verhildersum. Het restaurant waar de twee nu vertrekken.

Buurtbewoonster Margreet is blij dat Hammingh weer open gaat. Er waren volgens haar in het dorp zorgen over de horecazaak. Toch bleven de buurtbewoners hoop houden dat het goed zou komen.

De nieuwe eigenaren hebben in de planning om voor de buurt iets te organiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.