Groen licht voor de reis van de brug

160314-160314-brug-dorkwerdAfgelopen maandag is het besluit genomen: dinsdag 19 april gaat de brug op transport. En, als het weer zo blijft, wordt de brug op zaterdag 23 april op zijn plek gehesen in Dorkwerd.

Voorbereiden hijswerk op locatie
Vrijdag 22 april, vanaf 10 uur, worden de wegen rondom de brug Dorkwerd afgesloten voor alle verkeer. Vanaf dat moment worden de grote kranen opgebouwd, die zaterdag 23 april het brugdek op zijn plek gaan leggen. De afsluitingen en omleidingen staat op de website.
Kijken naar het inhijsen
Zoals eerder gemeld is het mogelijk om naar het inhijsen van de brug te kijken. Dit kan op twee manieren: via internet en op locatie
Deze week wordt op locatie een een live stream camera geplaatst, die de live beelden van het inhijsen van de brug via www.lemmer-delfzijl.nl laat zien. Daarnaast is het mogelijk het inhijsen van de brug op een veilige locatie bij de bouwplaats te volgen. Vanwege de wegafsluitingen worden belangstellenden vanaf Hotel Aduard naar de kijklocatie nabij de te plaatsen brug, langs het Van Starkenborghkanaal.
Op de kijklocatie is voor een beperkt aantal mensen plek om het inhijsen te volgen. Zodra dit aantal is bereikt, stopt het vervoer van personen naar de kijklocatie, totdat er weer ruimte is, omdat er mensen zijn vertrokken.

Afwerken 
Zodra de brug op zijn plek ligt, wordt alles verder afgewerkt en aangekoppeld. De brug wordt getest, de wegen aan weerszijden van het kanaal geasfalteerd en de brug en kelders worden afgewerkt.
Vanaf dinsdag 3 mei is de brug klaar voor gebruik.

(mda Fokko Leutscher)

Reacties zijn gesloten.