GLOED geeft n feestje!

Zaterdag 11 maart van 10 tot 12 uur geeft GLOED een goed feestje bij Keizer Feerwerd. Alle Garnwerders en andere belangstellenden zijn van harte welkom om te zien hoe 232 zonnepanelen op de zuidkant van het dak van Keizer worden ‘aangezet’. Dus zet de datum vast in je agenda!

Het is een feest met een officiële -en uiteraard spectaculaire- opening door bestuurders van provincie en gemeente en door ontzettend veel betrokkenen uit de buurt. Johan Keizer en Gerdina Bierling zijn natuurlijk gastheer en gastvrouw voor de panelen en voor het feestje. De panelen zijn eigendom van de bruisende coöperatie GLOED en dus van de 26 deelnemende bedrijven en huishoudingen uit Garnwerd en omstreken. GLOED trakteert op kostelijke catering van MA kookt van Annemiek van der Meiden en de heerlijke muziek van 2Tone het duo met ‘onze eigen’ José Timmer!

De 6 leden van de energiecommissie en voorlopig ook het bestuur van de Coöperatie GLOED u.a. (Joris de Winter, Sjoerd Betten, Martin Noorda, Fryrk van der Molen, Wouter Slangenberg en Nynke Veenstra) mogen trots zijn op het feit dat Garnwerd nu energieproducent is! Joris: “Nog geen vier jaar geleden presenteerden Phillip en ik de eerste gedachten tijdens een ledenvergadering van de dorpsvereniging Garnwerd en nu wordt Garnwerd al energieproducent! Daarvoor hebben de commissieleden en heel veel andere Garnwerders goed en veel werk verricht. Er zijn presentaties gegeven om subsidie binnen te halen, er zijn berekeningen gemaakt, mooie flyers ontworpen en rondgebracht, gesprekken gevoerd met dakeigenaren, leveranciers uitgezocht en nog veel meer. 

En dit is nog maar het begin van Garnwerd Lokaal Onafhankelijk En Duurzaam u.a. De energiecommissie van de dorpsverenigingen heeft nog veel ideeën, maar dit is al een prachtige prestatie!

Reacties zijn gesloten.