Gezellige nieuwjaarsvisite dorpsvereniging Garnwerd

Een ouderwets Garnwerder feestje, de Nieuwjaarsvisite 2023 van de dorpsvereniging. Eindelijk kon het weer, na twee jaar coronastilstand. De gezellige, drukke bijeenkomst bij Garnwerd aan Zee trok zo’n 80 dorpelingen.

Interim-voorzitter Suzanne Rohde sprak een nieuwjaarswens uit en heette iedereen welkom. Daarna maakte ze de Görtvreters* van 2021-2022 bekend. De titel was voor de commissie jeugdactiviteiten: Miente Viersen, Linda Nooren en Arie Terpstra. Tijdens de coronatijd gingen ze onvermoeibaar door met het organiseren van leuke dingen voor de jeugd, waaronder een online pubquiz. Ze kregen een mok met hun eigen afbeelding erop en een bloemetje. Miente is overigens op vele fronten actief!

Uiteraard kwamen Thomasvaer en Pieternel langs, om de gebeurtenissen in het dorp in 2022 op snedige en scherpe wijze te becommentariëren. Thomasvaer en Pieternel vervulden hun rol met flair. Ze kwamen binnen op lieslaarzen, een sneer naar het overhoop liggende dorp. Komt geen einde aan, verzuchtten ze. Veel van wat het dorp bezighield in 2022 kwam langs: de milieupuut voor plastic verpakkingen die soms blijft liggen omdat er foute dingen in zitten, de sportieve gezelligheid op maandagmiddag bij de molen, het idee om huizen te verwarmen met Reitdiepwater en nog veel meer.

En dan was er natuurlijk de jaarlijkse pubquiz, deze keer samengesteld door Miente en Robbert. Zij waren ook de quizmasters. De quiz was deze keer bijzonder leuk: van verschillende soorten molens tot rare duo’s (Koot en Brie) en Jannen met de korte achternaam. De laatste ronde, de muziekronde, was de climax: er werd luid meegezongen met De klok van Arnemuiden en ander moois.
Uiteindelijk kwam de bestuurstafel als winnaar uit de bus. Dat wekte de nodige argwaan (voorkennis?). Laten we het erop houden dat het bestuur bestaat uit mensen met veel gevarieerde kennis!

Het was een zeer genoeglijke avond, een traditie in Garnwerd om in ere te houden!

*Garnwerder onderscheiding voor een of meer vrijwilligers die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor het dorp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.