Garnwerdse wint regionale ronde voorleeswedstrijd

(via de streekkrant) – Yrsa de Winter van basisschool de Kromme Akkers uit Garnwerd heeft de eerste ronde van de voorleeswedstrijd in de gemeente Westerkwartier gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in Cultureel Centrum Zuidhorn. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar gaat binnenkort het Westerkwartier vertegenwoordigen in de halve finale en wellicht wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2020!


De elf kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Rommie de Boer naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Terwijl de jury zich terugtrok, zorgden drie leerlingen van de muziekschool, Renske Baarda op piano en Lieke Zijlstra en Anne Postma op saxofoon, voor een muzikaal intermezzo. De jury bestond uit Jacqueline Dijkstra (raadslid gemeente Westerkwartier) Erik Schuur (buurtsportcoach Sociaal werk De Schans) en Henriëtte Bolt (lees- en mediaconsulent van de bibliotheken in de gemeente Westerkwartier). Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord door juryvoorzitter Dijkstra gesproken.


Yrsa las een fragment voor uit het boek ‘Meester Kikker’ van Paul van Loon. De jury vond dat het fragment mooi verteld werd en dat haar non-verbale communicatie het verhaal versterkte. “We hingen aan je lippen”, aldus de jury. Yrsa vertegenwoordigt de gemeente Westerkwartier op 11 maart tijdens de Provinciale Voorleeswedstrijd in de bibliotheek te Bedum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.