Garnwerd, iets boven Groningen!, presenteert..

0015Garnwerd, iets boven Groningen!,  presenteert…Garnwerd, iets boven Groningen!, presenteert… Garnwerd, iets boven Groningen!

De commissie Dorpsvisie van de Dorpsvereniging Garnwerd, presenteerde vrijdag 18 maart haar topstuk: Garnwerd, iets boven Groningen! Die titel is niets te veel gezegd. De dorpsvisie bestaat uit n fantastische film en een prachtig rapport. De eerste is hilarisch, illustratief en n staaltje vakwerk. Bloed, zweet en tranen (en bonensoep) van jonge en oudere, vrijwillige en professionele Garnwerders. Die moet je gewoon zien!
Het rapport omschrijft alle ambities die de Garnwerders in de komende jaren samen willen uitvoeren. En dat zijn er nogal wat!
Inbreng van bewoners, groepen inwoners en kennis van de commissies staan er naast elkaar. Van de nieuwe inrichting van de doorgaande Hunzeweg – als resultaat van de commissie BIBUZA – tot een broodafhaalpunt in de school. Nou ja school… De Kromme Akkers is in de dorpsvisie het middelpunt van het dorp. Er is ruimte voor ZZp-ers, verenigingen en een ontmoetingsplek voor mensen en vraag-en-aanbod. Natuurlijk vormt duurzaamheid ‘de groen draad’ in Garnwerd. En dat houdt niet op bij het collectieve zonnedak waar de commissie Energie nu aan werkt. De dorpsvisie is voor de komende jaren de leidraad voor ontwikkelingen. In de komende tijd werken bestuur, commissies en uiteraard alle bewoners, aan de uitvoering.
De besturen van Dorpsvereniging en gemeente Winsum namen de kunstwerken van de commissie vrijdag 18 maart in ontvangst. Van beide ontvingen de leden van de commissie Dorpsvisie lovende woorden en de toezegging van harte mee te werken aan de uitvoering. De gemeente besloot de commissie te trakteren op bloemen. Van het dorpsbestuur kregen de leden een authentiek Gört-pakket!
Dineke Broekhuizen (trekker commissie), Ben Smit (ook regisseur van de film), Anne de Groot, Lambertus Postma, Sonja Hofstee en Dirk Jan Keegstra (begeleider).
Hartelijk bedankt

foto’s: Auwert Postmus

Reacties zijn gesloten.