Garnwerd herdenkt Lambertus Postma (update)

(update 19/9)

Het is al weer bijna een half jaar geleden dat onze bijzondere dorpsgenoot Lambertus Postma overleed. Hij had zich een afscheid gewenst waarbij het dorp aanwezig kon zijn, maar helaas was dat op dat moment onmogelijk. De erehaag en de bloemenzee bij de molen waren prachtig, maar velen in het dorp hebben toch de behoefte nog een keer bij het leven van Lambertus stil te staan.

Daarom organiseert de dorpsvereniging, in samenwerking met Wiet Stienstra (Lambertus’ oudste zus) een herdenkingsbijeenkomst in de openlucht, bij de molen en op het veldje bij de parkeerplaats tegenover de molen, op zaterdag 26 september, aanvang 14.00 uur bij en rond de molen.

De bijeenkomst is bedoeld voor inwoners van Garnwerd die zich betrokken voelden en voelen bij Lambertus en voor familie, oud-collega’s en andere bekenden van Lambertus.

Programma:
– onthulling van herdenkingsbankje voor Lambertus bij de molen
– herdenking op het veldje bij de parkeerplaats tegenover de molen, met sprekers, herinneringen aan Lambertus en anekdotes
– een drankje en een hapje op het veldje
Eindtijd: 16.30 uur.

Wie ter nagedachtenis van Lambertus iets wil zeggen kan zich melden bij de dorpsvereniging: ledendorpsvereniging@garnwerd.eu of via 06 46080343 (Tiny Scholten).

De gemeente heeft ons toestemming verleend voor deze bijeenkomst, onder voorwaarde dat wij voldoen aan de coronaregels. Dat betekent: wie zich niet lekker voelt blijft thuis, er worden looproutes uitgezet (bij en om de molen en het trapveldje) en afstandstrepen aangebracht, handen desinfecteren bij de ingang, naam en telefoonnummer noteren bij binnenkomst en uiteraard anderhalve meter afstand houden van elkaar, ook bij en rond de molen!

Het is van het grootste belang dat iedereen zich aan deze regels houdt, de dorpsvereniging wordt erop aangesproken of misschien zelfs beboet als ze worden overtreden. Samen zijn we verantwoordelijk dat het goed verloopt!

Aanmelden is noodzakelijk (100 mensen is het maximum). Dat kan via ledendorpsvereniging@garnwerd.eu of via 06 46080343 (Tiny Scholten). Graag voor 24 september.

Mensen die van buiten Garnwerd komen wordt verzocht te parkeren op het terrein achter de begraafplaats (zuidkant van het dorp).

Voor de herdenking zijn een aantal foto’s van Lambertus verzameld. Deze zijn hier te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.