Garnwerd, Garnwerd, het was weer geweldig !!

IMG_8444(bron: Winsum Nieuws)  Twee Pieterpadlopers namen even een welverdiende pauze op het bankje onder de draaiende wieken van molen De Meeuw. Ze hadden een uurtje rust ingepland in het pittoreske dorpje aan het Reitdiep, maar dat liep even anders. Binnen vijf minuten stond het grasveld bij Garnwerd aan Zee zwart van de mensen in onberispelijk witte shirts. Toen de brug even later omhoog ging, stonden er honderden mensen uit de richting van Winsum achter de slagbomen om het dorpje binnen te kunnen wandelen. Ik zag de Pieterpadlopers elkaar verbaasd aankijken, de picknickspulletjes werden in de nooit ontbrekende rugtas gepropt en precies op het moment dat het dweilorkest de eerste tonen begon te spelen, kreeg de Pieterpadmeelopende hond een schopje onder zijn kont ten teken dat de baasjes de “rustplaats” zo snel mogelijk wilden verlaten.

Tegen tweeën stonden de deelnemers aan de Braggeltocht al te popelen bij de startplaats, sommigen wat wit om de neus van de spanning, de geroutineerden al lachend om wat er voor ze lag te wachten: braggel, braggel, braggel.

Bij de dijk, aan de kant van de weilanden, had zich inmiddels een enorme menigte verzameld om de deelnemers toe te juichen, aan te sporen en uit te lachen, het blubberfeest kon wat hen betreft beginnen.

IMG_8098

Even later kwamen de eerste lopers de dijk afzeilen. Tot groot genoegen van het publiek gleden er enkelen te ver door, de eerste braggelsloot in. Het was een prachtig gezicht om het lange, witte lint over de dijk te zien slingeren.

Van het wit was na de eerste sloot niets meer te zien, zwarte koppen en lijven kwamen boven het water uit en wie nog niet helemaal smerig was, deed gewoon een bommetje voor de talrijke fotografen.

IMG_9211

De tunnel was het volgende obstakel: beetje eng, maar mooi passend in het prachtig uitgezette parcours.

Even verderop zat Wouter Struik gniffelend in zijn grondverzetmachine; met grote precisie slingerde hij de deelnemers van de wal in het gitzwarte water. Een prachtig gezicht en favoriet onderdeel voor lopers en publiek.

IMG_9393

Onder de deuntjes van Lucas en Gea dansten de deelnemers mee in de laatste braggelsloot, de laatste lichaamsdelen werden vies tot in de poriën, witte ogen en tanden contrasteerden met de gitzwarte gezichten.

Het laatste stukje naar de finish, douches en het Reitdiep waren voor de meesten het eind van hun triomftocht. Voldaan en vrolijk zwaaiend naar familie, vrienden en overig publiek werden al afspraken gemaakt voor volgend jaar.

Het was werkelijk een zeer geslaagde editie van de Braggeltocht, de organisatie was voortreffelijk, het rode kruis hoefde nauwelijks in actie te komen, de verkeersregelaars waren coulant en meewerkend, de horeca deed goede zaken, de zon scheen en er was geen wanklank te horen.20160710_163729

Winnaars:

Bij de mannen was Jürgen Guikema de snelste (21.12 min.), bij de dames won Amber Bartelds in een super snelle tijd van 21.41 minuten.

Voor nog veel meer foto’s klik hier.

Reacties zijn gesloten.