Feestelijke afsluiting van een raar schooljaar

(via O.R. Kromme Akkers)
Afgelopen week hebben de kinderen van de Kromme Akkers dit rare schooljaar feestelijk kunnen afsluiten. Op woensdag en donderdag gaven de kinderen van groep 6 t/m 8 een Corona-proof musical in het dorpshuis van Feerwerd voor een kleine groep genodigden.

De musical ging zelfs helemaal over de afgelopen maanden. Hoofdrolspelers in de Coronacrisis (Rutte, Van Dissel, doventolk Irma) kwamen langs, maar ook alles wat mis ging in de online lessen, ouders die de hele dag thuis waren en super gestrest, de frustraties van FC Groningen fans en ouderen in de verzorgingshuizen. Voor de leerlingen van groep 8 was dit hun afscheidsmusical en het slotlied werd dan ook gezongen door de 7 kinderen die na de zomer op een andere school een nieuwe start maken.

Thema van de laatste schooldag op vrijdag was RAAR. Met fantastisch rare outfits (aan creativiteit geen gebrek!) deden de kinderen spelletjes op het schoolplein en moesten ze door het hele dorp op zoek naar 10 vossen. Dat bleek nog knap lastig want heel veel dorpsgenoten waren buiten hun heg aan het knippen, auto aan het wassen, dronken in hun ochtendjas een kopje koffie langs de slootkant, zongen midden op straat een lied, veegden een stoepje of waren bessen aan het ritsen. Hoe weet je nu wie vos is en wie gewoon een klusje rond huis deed? Als het antwoord op de vraag “bent u een beetje raar?” was “zowaar, zowaar, ik ben een beetje raar” dán hadden ze een vos te pakken. Bij iedere vos kregen ze een raadsel en konden de kinderen een letter verdienen waarmee ze de eindopdracht konden uitvoeren.
Het was een vrolijke en gezellige boel in het dorp! Iedereen die een steentje bij gedragen heeft: heel erg bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.