Eindejaars-update

IMAG0432

aftrapmiddag dorpsvisie

Vandaag of morgen verschijnt de nieuwe gört. We blikken – vast even terug én vooruit, want er staat weer een hoop te gebeuren de komende weken!

Om te beginnen vanavond natuurlijk de kerstuitvoering. In menig Garnwerder huishouden wordt momenteel nog koortsachtig gezocht naar engelenhaar en stro voor in de kribbe. Hoe dat er uit komt te zien? Vanavond om 18:30 in de kerk!
Op 28 december (aanstaande zondag!) kan iedereen een hapje komen eten in Hammingh voor de dorpsmaaltijd. Trek op oudjaarsavond de zwembroek maar vast onder de kleren aan, want: om middernacht kloksmeren, daarna doorfeesten bij ’t Woaterbörgje en aansluitend opfrissen in het pierenbadje middels de nieuwjaarsduik.
De nieuwjaarsvisite (9 januari) wordt dit jaar een bijzondere! Iets met stamppot hebben wij vernomen.. We hopen dat de stamppot genoeg is gezakt als we ons de dag erna melden voor een informatieclinic hardlopen. Voor wie na al deze activiteiten even bij wil komen is er de 21e januari ‘ouderwets’ klaverjassen. En dan; last but not least; de seniorenbijeenkomst van de dorpsvisie.

Over dorpsvisie gesproken…

‘Ambassadeurzetters’ en Dorpsvisie vol energie van start!

Op 13 december betrok een gezellig vullend aantal mensen de Doorrit voor een middag over ons dorp. Een gevarieerd programma dit keer.

De commissie Energie in persoon van Joris de Winter vertelde de dorpsgenoten dat zij daadwerkelijk klant kunnen worden van NLD-energie.

Martin Noorda liet zichzelf live inschrijven door Joris. Overstappen bleek niet moeilijk. Eigenlijk vrij eenvoudig zelfs! En het bleek voor Martin nogal wat voordelen te hebben: Het leverde Martin 20 euro minder kosten op; Hij spaart mee in de dorpskas: 75 euro per jaar per klant gaat naar de dorpsvereniging; Hij draagt bij aan het duurzaam opwekken van stroom. Dat samen maakt hem helemaal enthousiast over NLD-energie. Martin is dan ook een van de ‘ambassadeurzetters’ uit ons dorp. Naast Martin en Joris, staan Sjoerd Betten en natuurlijk Philip Kocken iedereen met vragen over iedereen graag en altijd vrijblijvend te woord. Dat is belangrijk om te vermelden, want iedereen bepaalt natuurlijk zelf of NLD-energie iets voor hem of haar is. Hier meer informatie.

Ben Smit gaf als voorzitter van de commissie Jeugd in het kort weer wat de commissie in de afgelopen half jaar heeft gedaan. Op dit moment werkt de commissie samen met de MR (twee ouders + twee leerkrachten) en een vertegenwoordiging van de (locatie)directie vanL&E. Samen maken ze onder de titel ‘Doorakkeren’ een plan. Dat is gericht op een passend onderwijsconcept voor een kleine school als de Kromme Akkers, op hoe de school het dorp kan versterken en op hoe het dorp de school kan versterken. In het nieuwe jaar verwacht de commissie een resultaat te presenteren. Meer informatie op debesteschoolvoorgarnwerd.nl

Na de pauze kwam het hoofdmenu van de middag De aftrap voor de dorpsvisie!

Dineke Broekhuizen is de voorzitter van de nieuwe commissie Dorpsvisie. Ze stelde de commissieleden voor en daarna ook de ondersteuner Dirk Jasper Keegstra. Lees verder….

Reacties zijn gesloten.