Orgelconcerten

Gratis toegang

Net als al vele voorgaande jaren, zullen er ook in 2017 in wekelijks orgelbespelingen in de kerk van Garnwerd georganiseerd worden. Elke zaterdag in mei, juni en juli zal van 16.00 uur tot 17.00 uur het historische orgel te beluisteren zijn.

Om de drempel zo laag mogelijk te houden, is de toegang gratis. Het doel hiervan is om het orgel als veelzijdig muziekinstrument meer onder de muzikale aandacht te brengen. Iedereen kan zo even binnenlopen om te genieten van de veelzijdige orgelklanken.

Meer dan 200 jaar oud orgel

De vele historische orgels in de oude kerken van Groningen verdienen het om meer gehoord te worden. Het meer dan 200 jaar oude orgel van Garnwerd is een mooi voorbeeld van zo’n prachtig orgel. Het is gebouwd in 1809 door orgelbouwer van Dam. Nadat het lange tijd door verwaarlozing onbespeelbaar geworden was, is het in 1985 met veel liefde gerestaureerd door orgelbouwer Mense Ruiter. Sindsdien kunnen de oude klanken weer beluisterd worden.

De organisten zijn veelal mensen uit de omgeving; sommigen zijn organist van beroep, maar er zijn ook muziekstudenten en amateur-liefhebbers die hun muzikale hart aan het orgel verpand hebben.

De totale concertreeks van dit jaar ziet er als volgt uit:

datum Organist
6 mei

Albert Viersen & Marten Postmus (trombone)

13 ‘s middags open orgeldag
20

Jan de Vries

27

Ties Wildeboer

3 juni

Kor van Dijk

10

Kees Kugel

17

Hans Nomen

24

Lammert Jager

1 juli

Rolf Wassens

8

Kor van Dijk & Klaas Dijkstra (trompet)

15

Albert Viersen & Tljalling Nijboer (cello)

22

Hein Zeevalking

29

Hans Beek

Reacties zijn gesloten.