Doe mee met een Ketting Kledingruil in Garnwerd!

De R is uit de maand. Mest jij nu ook je kledingkast uit? Doe wat met die kleren die je niet meer draagt! Vind jij het ook leuk om af te wisselen met je kleren? Vind jij het ook een uitdaging om kleding te gaan hergebruiken? Doe dan mee met een nieuwe ketting kledingruil in Garnwerd. Geef je op met het formulier onderaan!

Hoe werkt de Ketting Kledingruil?

In Garnwerd vormen een tiental adressen een logische route. Dit is de ketting waar jij een schakel van kan worden. Op die route rouleren er een aantal tassen met kleding. Als er een tas bij je wordt gebracht heb je maximaal drie dagen om te shoppen, voordat je zelf de tas weer naar het volgende adres op de route brengt. Je mag uit de tas nemen wat je wil, en je mag mooie kledingstukken terug stoppen die jij niet meer draagt. Dit hoeft niet 1 op 1, soms neem je meer, soms geef je meer, c’est la vie! Wees kritisch op wat je in de tas stopt: verwassen, gepilde, gevlekte of kapotte items horen er niet in thuis! Wie wil kan meedoen in een bijbehorende Whatsappgroep.Het is leuk om een foto met je nieuwe aanwinst in de WhatsApp-groep te delen.

“Iedereen houdt zo’n tas een paar dagen in huis, zodat je er op je dode gemak door heen kan gaan. Er zijn mensen, die dat eigenlijk veel relaxter ruilen vinden dan op een fysieke kledingruil waar iedereen door elkaar heen rent om te passen. Eens in de twee weken krijg je ongeveer een tas in huis, maar als je even pauze wil kan je dat natuurlijk gewoon aangeven. Je bent ook niet verplicht om er iets uit te halen of er weer iets in te doen.”

“Ik koop al elf jaar geen nieuwe kleding meer, behalve dan zo nu en dan wat ondergoed en sokken. Dat doe ik echt uit ideële overwegingen. Ik vind dat er al zoveel kleding in omloop is: waarom geven we dat niet gewoon door als we erop uitgekeken zijn?

“Als je iets toch niet blijkt te dragen, om wat voor reden dan ook, doe je het gewoon weer in de volgende tas die voorbijkomt. Net zo makkelijk. “

Hoe kun je deelnemen?

Geef je op! Dat betekent dat je een tas vult en volgens een schema je tas doorgeeft naar het volgende adres in het schema. Jouw tas gaat rond, net als de andere tassen van de mensen die meedoen. Op een gegeven moment komt jouw tas weer bij je terug, maar nu met andere kleding.

Dit is een activiteit van de Dorpsvereniging, georganiseerd door Ilse Verloove (ilseverloove@hotmail.com, 0613432215) en Ineke Blankenspoor (hcblankenspoor@gmail.com, 0627451091). Voor vragen kun je hen bellen of mailen.

Opgeven

Graag de volgende gegevens mailen naar hcblankenspoor@gmail.com:
Naam, adres, mobiele nummer, en laat weten of je ook in de groepsapp wilt.

—-

NB Deze ketting kledingruil begint met kleding voor vrouwen. Bij succes en belangstelling kan er ook een ketting kledingruil voor kinderen en/of heren gestart worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.