Corona: wat kunnen we in Garnwerd voor elkaar doen?

Het coronavirus verspreidt zich steeds meer. De rijksoverheid heeft de afgelopen dagen een aantal maatregelen afgekondigd om de verspreiding in te dammen. Iedereen heeft daar intussen wel kennis van genomen. Ook Garnwerders doen er verstandig aan zich hieraan te houden, want het virus houdt zich niet aan lands-, provincie- en dorpsgrenzen!

Garnwerd is een levendig dorp, met veel clubs, clubjes en activiteiten. Het is ieders verantwoordelijkheid te besluiten om hier wel of niet aan deel te nemen, of te besluiten iets wel of niet door te laten gaan. Wij roepen jullie op stil te staan bij de risico’s van bij elkaar komen, vooral daar waar mensen dicht op elkaar zitten of staan.

Boodschappen doen voor oudere en kwetsbare inwoners
Wij kunnen ons voorstellen dat er Garnwerders zijn die voorlopig niet naar de winkel kunnen of durven, of hun medicijnen niet op kunnen halen. Wij roepen alle inwoners op om een beetje te letten op buren of bekenden en hulp aan te bieden om boodschappen of medicijnen te halen waar dat nodig is.
Omgekeerd vragen wij mensen die hulp nodig hebben (en zelf geen hulp kunnen vinden) zich te melden bij het bestuur van de dorpsvereniging. Wij kijken dan of we een vrijwilliger in kunnen schakelen die boodschappen mee kan nemen. Vrijwilligers kunnen zich melden bij het bestuur!

Kortom: Garnwerders, houd het hoofd koel, wees voorzichtig en help elkaar!

Het bestuur van de dorpsvereniging.

Meldadressen:
liesjefaber@kpnmail.nl, 06 10522635
tinyscholten@hotmail.com, 06 46080343

Houd de website www.garnwerd.eu in de gaten voor nadere ontwikkelingen die voor Garnwerd gelden. Het is mogelijk je te abonneren op nieuwe berichten op de site. Je krijgt dan een e-mail als er een nieuw bericht is. Zie daarvoor deze link: www.garnwerd.eu/nijs

  • Zegt het voort, aan dorpelingen zonder internet!
  • Verenigingen en organisaties in het dorp kunnen uiteraard ook deze website als platform gebruiken tijdens de coronacrisis.
  • Meer informatie en richtlijnen over corona https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.