Burgemeester Michels is bereid tot bemiddeling

strandjeOp 11 december berichtten we over het besluit van het college van de gemeente Winsum dat zij het bestemmingsplan niet willen wijzigen. Daardoor zou het strandje van Garnwerd aan Zee illegaal blijven. Op 10 februari zou de gemeenteraad spreken over dit onderwerp, om in maart een definitief besluit te kunnen nemen.
Omdat Garnwerd aan Zee het verzoek tot wijziging van het bestemmingsplan heeft teruggetrokken, behandelt de raad het niet. Daardoor is inspreken ook niet meer mogelijk. Het strandje blijft dan illegaal en de gemeente is verplicht toe te zien op het terugbrengen van het terrein in oude staat.

Het bestuur van de dorpsvereniging ziet en hoort dat er – hoe dan ook, met of zonder het zandstrandje – onvrede is in het dorp. Het bestuur heeft de burgemeester van Winsum in een gesprek op 4 februari gevraagd een bemiddelende rol te spelen om weer meer tot elkaar te komen. Burgemeester Michels heeft toegezegd daaraan mee te willen werken. Het voorstel is om een klein gezelschap met voor- en tegenstanders van het zandstrandje in de huidige vorm, uit Garnwerd, met elkaar te laten praten onder leiding van de gemeente.
Als jij degene bent die dit gesprek graag wilt voeren laat dit dan weten via dorpsvereniginggarnwerd@gmail.com.
We gaan hier samen uit komen, wat er ook gebeurt!

 

Reacties zijn gesloten.