ben je betrokken bij je dorp meld je dan aan!

(ingezonden)
Sinds 28 oktober jl. is ADA actief! ADA staat voor Actieve Dorpen Aanpak.

Een goede samenwerking tussen bewoners, dorpsorganisaties en gemeenten is van cruciaal belang om zaken over en weer voor elkaar te krijgen. ADA bundelt ervaringen in een digitaal handboek, een stappenplan met aansprekende voorbeelden, zodat het wiel niet steeds opnieuw uitgevonden hoeft te worden bij het opzetten van leefbaarheidsinitiatieven.

ADA in de praktijk

Tijdens de lancering van de ADA-website, werden er tussen bewoners, (bewoners)organisatie en gemeenten al veel leerervaringen, adviezen en suggesties uitgewisseld. Dat willen we opnieuw gaan doen tijdens 4 themabijeenkomsten aan de hand van praktijksituaties. Hoe kunnen we samen de leefbaarheid in ons prachtige Groningen een positieve prikkel geven en de Actieve Dorpen Aanpak wortel laten schieten?

De eerste themabijeenkomst: over BOUWEN

Ruim 300.000 woningen komen we tekort in Nederland. Ook in de Groninger dorpen zal er dus flink gebouwd moeten worden: gemeentes en woningbouwcorporaties stropen de mouwen op. En zij niet alleen. Ook dorpsbewoners en -verenigingen ontwikkelen al heel lang bouwideeën, -plannen en -projecten, van zorghofjes tot levensloopbestendige woningen. Opvallend is dat deze projecten vaak moeizaam voortgang vinden. Wat is daar precies de oorzaak van? En is er iets aan te doen? Op deze avond van Groninger Dorpen praten we met actieve dorpsbewoners, gemeentemedewerkers, advies- en projectorganisaties. Hoe kunnen we de Groninger dorpen gemakkelijker, beter en sneller laten bouwen?.

Wat: Het dorp als ontwikkelaar: samen bouwen aan je dorp

Wie: betrokkenen en geïnteresseerden uit de hele provincie Groningen

Wanneer: 2 juni, 19:00-21:00 uur.

Waar: Winsum, De Hoogte, Kerkpad 8

Meer lezen en aanmelden? Dat kan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.