Avond4Daagse Middag-Humsterland: avontuurlijkste 4daagse voor jong en oud!

Van maandag 30 mei t/m donderdag 2 juni, iedere dag andere startlocatie.
Vanaf maandag 30 mei tot en met donderdag 2 juni 2022 kunnen wandelliefhebbers tijdens de Avond4Daagse Middag-Humsterland weer genieten van prachtige routes van 5 of 10 km door Nationaal landschap Middag-Humsterland, het oudste cultuurlandschap van Europa. Aan de Avond4Daagse nemen ieder jaar veel basisschoolleerlingen deel, maar het evenement is ook in trek bij oudere natuur- en wandelliefhebbers. Inschrijven kan op de eerste dag in Garnwerd. De andere drie dagen start het wandelevenement achtereenvolgens in Oldehove, wierdedorp Ezinge en het dijkdorp Kommerzijl.

Avontuurlijke routes
De organisatie stelt een ‘alternatieve’ Avond4Daagse samen. Door routes te maken buiten de reguliere wandelpaden en wegen wordt de lopers tijdens de 4daagse een andere en unieke blik op hun eigen omgeving gegund. In misschien wel het mooiste seizoen van het jaar zal dit landschap haar schoonheid zeker prijsgeven. Schapen op de dijk, vogelrijk grasland, weidse blikken, boerenerven waar net gemolken wordt; zelfs de bewoners van dit gebied zijn vaak verrast! Deze avontuurlijke routes zijn dan ook buiten de 4daagse niet toegankelijk als openbare wandelroute. Honden mogen niet meelopen en voor buggy’s of rolstoelen zijn de routes niet geschikt.

Startplekken:
* Maandag 30 mei: Garnwerd (start bij basisschool De Kromme Akkers)
* Dinsdag 31 mei: Oldehove (start bij dorpshuis Humsterland)
* Woensdag 1 juni: Kommerzijl (start bij basisschool De Rietstek)
* Donderdag 2 juni: Ezinge (start bij dorpshuis)

Jong en oud mogen meedoen aan de Avond4Daagse Middag-Humsterland. Inschrijving kan op de eerste dag vanaf een kwartier voor de start (17:45 uur). Voor kinderen in de basisschoolleeftijd worden er inschrijfformulieren uitgedeeld op de scholen.

De organisatie van Avond4Daagse Middag-Humsterland valt onder Stichting Oranjerun (oranjerun.nl).

2 reacties

  1. Hoi, tot hoe laat kun je uiterlijk starten? Ik wil wel wat later lopen. Ook wel bezemwagen zijn bijvoorbeeld (de eerste avond dan).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.